Dolar

32,4241

Euro

34,4619

Altın

2.488,43

Bist

9.679,80

'Kremlin Putin'in suçlarını perdeliyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nin, başta Suriye olmak üzere birçok mazlumu katletmesini görmezden gelen Rus medyası, Putin diktatörlüğünün devamı için olmayan haberlere yönelik önlem almaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 16:18:20

'Kremlin Putin'in suçlarını perdeliyor'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında bazı yabancı basın kuruluşlarının karalama savaşı başlatılacağını söyledi. Putin'i önceden kurtarmaya yönelik diplomasi çalışmasının bir başlangıcı olan bu hamle ile gerçekler saklanacak. Böylece Putin'in dünyaya meydan okuyan tavır ve eylemlerinden dolayı mazlumları katletme politikalarının iflas ettiği ve hergün yeni bir planının deşifre olmasına yönelik Kremlin Sarayı'nın öncelikli bir hamlesi ile gerçekleri perdelenecek.

Sputnik'te yer alan habere göre: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bazı yabancı basın kuruluşlarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çevresi ile ilgili enformasyon savaşı başlatmasını beklediklerini söyledi.

Peskov, "Önümüzdeki günlerde Putin, çevresi ve ailesi hakkında objektif ve sansasyonel olduğu iddia edilen yeni bir enformasyon saldırısı başlatılacak. Farklı basın kuruluşlarından oluşan ve kendini 'Uluslararası Gazetecilik Araştırmaları Konsorsiyumu' olarak adlandıran bir kurumdan, sorguyu anımsatan küstahça talepler geldi. Bu kişilerin tümünün gazeteci olmadığına, aralarında farklı kurumların temsilcilerinin de yer aldığına eminiz" diyerek, konsorsiyumda istihbarat mensuplarının yer alabileceğinin altını çizdi. 

'PUTİN'İN İTİBARINI KORUYACAĞIZ'

Söz konusu haberlerin Almanya, ABD, İngiltere, Fransa, İsviçre ve Rusya'da yayımlanacağını belirten Rus sözcü, bazı kirli haber kaynaklarını kullanarak Rusya yönetimine zarar verme girişimi olacağını ve Rusya'nın Putin'in ulusal ve uluslararası itibarını korumak için her türlü hukuki araca sahip olduğunu vurguladı.

Peskov, Kremlin'in yürütülecek dezenformasyon kampanyasına bakışını önceden ilan etmek istedikleri için böyle bir açıklama yaptığını kaydetti.

Haber Ara