Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Kremlin: Putin ile Obama'nın sohbeti yapıcıydı

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Putin ile Obama'nın Antalya'daki görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 17:10:16

Kremlin: Putin ile Obama'nın sohbeti yapıcıydı

AA'nın haberine göre, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama görüşmesinin "yapıcı" olduğunu ancak iki ülke ilişkileri için "dönüm noktası" sayılamayacağını söyledi.

Peskov, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'da bulunan Putin ve Obama'nın çalışma toplantılarından birinde verilen arada görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

"20 dakikalık bir görüşmeden ikili ilişkilerde dönüm noktası olmasını beklemek gerçekçi değil" diyen Peskov, "İkili ilişkilerimiz eskisi gibi ve mevcut görüş ayrılıklarımız devam ediyor. Ancak Putin ve Obama'nın sohbeti gerçekten yapıcıydı" ifadelerini kullandı.

Daha önce konuya ilişkin bilgi veren bir Beyaz Saray yetkilisi de Obama ve Putin'in görüşmesini "yapıcı" olarak nitelendirmişti.

İki liderin görüşmesinde daha çok Suriye'deki çatışmaların sona erdirilmesi kapsamında devam eden çabalara odaklandıklarını belirten ABD'li yetkili, Paris'teki terör saldırılarının ardından, konunun daha da aciliyet kazandığını kaydetmişti.

Putin, Renzi ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile de görüştü.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Şarm eş-Şeyh-St. Petersburg seferini yaparken düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili soruşturmada son aşamada olduklarını söyledi.

Putin, Rusya-İtalya ilişkilerinin yaşanan tüm zorluklara gelişerek devam ettiğini ifade etti.

İtalya Başbakanı Renzi, düşen uçak nedeniyle Putin'e bir kez daha taziye dileklerini iletti. Renzi, terörle mücadelede birlikte hareket etmenin önemi üzerinde durdu.

Putin, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama İngiltere Başbakanı David Cameron, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, IMF Başkanı Christine Lagarde ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Haber Ara