Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Kremlin'den 'zirve' açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, 5 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ikili bir görüşme üzerinde konuşulmadığını, İdlib konulu çok taraflı görüşmelere yönelik hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-25 14:47:57

Kremlin'den 'zirve' açıklaması

Rusya, İdlib meselesinde Fransa ve Almanya'ya kapıları kapadı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov TASS haber ajansına yaptığı açıklamada İdlib konusunda Fransa ve Almanya'nın katılacağı dörtlü bir zirve düzenlenmesinin gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Öte yandan Moskova yönetimi Türkiye ve İran ile birlikte üçlü zirveye sıcak baktıklarını ve bu konudaki temasların sürdüğünü ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 5 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında ikili bir görüşme üzerinde konuşulmadığını, İdlib konulu çok taraflı görüşmelere yönelik hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Gazetecilerin 5 Mart'ta Putin ile Erdoğan arasında ikili bir görüşme gerçekleştirmesinin mümkün olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Peskov, “İkili temaslara yönelik konuşulmuyor, ancak çoklu formatta bir görüşme üzerinde çalışılıyor. Henüz bir karar alınmadı, zira potansiyel tüm katılımcılar henüz onay vermedi” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Fransa- Almanya- Türkiye'nin katılacağı formatta bir görüşmenin söz konusu olmadığını ama İran'ın katılımıyla bir görüşme olasılığı üzerinde de çalışıldığını ekledi.

Peskov, “Henüz tüm liderler yanıt vermedi, bu nedenle diplomatik kanallar üzerinden çalışmalar sürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a gitmeden önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Mart'ta görüşme olasılığını belirtmişti. 

 

Haber Ara