Dolar

32,5459

Euro

34,8955

Altın

2.429,64

Bist

9.645,02

Kremlin’den son dakika, Esed rejimine ‘destek’ açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasından sonra Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov’dan da bugün son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Esed rejimine ‘destek’ verilirken, üstü kapalı olarak da ‘Türkiye’ eleştirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-13 13:19:49

Kremlin’den son dakika, Esed rejimine ‘destek’ açıklaması

İdlib krizi Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirirken;Moskova'dan açıklama üstüne açıklama geliyor.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov'dan da bugün son dakika açıklaması geldi.

Açıklamada Esed rejimine ‘destek' verilirken, üstü kapalı olarak da ‘Türkiye' eleştirildi.

Putin'in basın sözcüsü Dmitry Peskov bugün yaptığı açıklamada, “Kremlin, İdlib'de olup bitenleri bir çatışma olarak görmüyor. Daha ziyade Suriye silahlı kuvvetlerinin topraklarında terörle mücadele ettiğini görüyor” denildi.

Tarafların Soçi Anlaşması'nı uygulamasını ve üstlendikleri yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyen Peskov,; Suriye silahlı kuvvetlerinin ülkesi topraklarındaki gerçekleştirdiği mücadeleyi, terörle mücadele olduğunu da söyledi.

Son iki günde Moskova'dan yapılan açıklamalarda, Türkiye'ye yönelik suçlamaların arttığı gözlenirken; Esed rejiminin Türk askerlerine yönelik saldırılarına ise Kremlin'in sessiz kalması dikkat çekiyor.

 

Haber Ara