Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Kremlin: ABD Türk Akımı’ndaki ülkelere kısıtlama getirebilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin, Türk Akımı projesine katılan ülkelere karşı kısıtlama kararları alması ihtimalini dışlamadığını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-19 13:08:10

Kremlin: ABD Türk Akımı’ndaki ülkelere kısıtlama getirebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı'nın denizden geçen kısmının inşaatının bitmesi nedeniyle yapılacak tören için İstanbul'a gelmeye hazırlanırken, Kremlin Sözcüsü Peskov'dan bu doğalgaz boru hattı projesine ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Peskov, ABD'nin, Türk Akımı'na katılan ülkelere karşı yaptırım gibi kararlar almasını bekleyip beklemediği sorusu karşısında, kimsenin, ABD'nin baskılarından muaf olacağının garantisinin olmadığını belirtti.

'TÜRK AKIMI'NI BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR TAKVİMLE İNŞA EDİYORUZ'

Diğer taraftan Türk Akımı doğal gaz boru hattının benzeri görülmemiş derecede kısa bir sürede tamamlandığını söyleyen Kremlin Sözcüsü şöyle devam etti: "Türk Akımı kararı çok kısa bir süre önce İstanbul'da alınmıştı. Bu karar, Bulgar meslektaşlarımızın kendi pozisyonlarını savunamaması ve Avrupa kurumlarının baskısına direnemeyip Güney Akım projesinden vazgeçmeleri ardından alınmıştı. Nitekim kararın alınmasından boru hattının deniz kısmının tamamlanmasına kadar çok kısa bir zaman geçti."

'TÜRK EKONOMİSİ, BU MİKTARDA GAZI SİNDİREMEZ, TÜRK AKIMI'NIN 5 KOLUNUN OLMASI YÜKSEK İHTİMAL'

Ayrıca pek çok ülkenin, Türk Akımı'nın kollarından birinin kendi topraklarına da gelmesini istediğini kaydeden Peskov, "Bir gaz dağıtım merkezi oluşturulacağından ve gazın başka yerlere gideceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Türk ekonomisinin bu miktarda gazı sindirmesi mümkün değil, bir taraftan da Avrupa'nın gaz talebi devam ediyor. O yüzden (Türk Akımı'nın) 5 kolu olması çok yüksek bir ihtimal" değerlendirmesine bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı'nın deniz kısmının tamamlanması nedeniyle düzenlenecek törene telekonferans yoluyla katılmak için bugün İstanbul'a gelecek.

1100 KİLOMETRENİN 937'Sİ DENİZDEN

Tamamlandığında 1.100 kilometre uzunluğunda olacak Türk Akımı boru hattının 937 kilometrelik kısmı denizden geçecek.

İKİ AYRI HAT

Türk Akımı, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan 2 ayrı hattan oluşacak.

Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak.

OCAK 2020'DE DEVREYE GİRECEK

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın her iki hattına da Ocak 2020'de doğalgaz pompalamayı planladıklarını söylemişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara