Dolar

32,3785

Euro

35,0557

Altın

2.326,42

Bist

9.095,13

Kremi neye göre seçiyorsunuz?

Karma ciltler için nemlendirici seçerken, iki farklı tip nemlendirici seçilebilir. Cildin yağlı olan T bölgesi için su bazlı nemlendirici krem kullanılırken, kuru olan bölgelere yağ bazlı nemlendirici yüz kremleri uygulanabilir

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-05 09:31:58

Kremi neye göre seçiyorsunuz?

Nasıl bir cilde sahip olduğunuz kadar, cildinize nasıl bir krem tercihi yaptığınız da önemli. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var nasıl mı?

Cilt yapınıza uygun mu?

Tüm bakım ürünlerinde olduğu gibi kullanacağınız ürün cilt yapınızla uyumlu ise cilde yararı olacaktır, aksi takdirde ciltte hiçbir değişim gözlenmeyeceği gibi yanlış ürün kullanımı ciltte kızarıklık, tahriş vb. gibi sorunlara yol açacaktır.

Karma ciltler için nemlendirici seçerken, iki farklı tip nemlendirici seçilebilir. Cildin yağlı olan T bölgesi için su bazlı nemlendirici krem kullanılırken, kuru olan bölgelere yağ bazlı nemlendirici yüz kremleri uygulanabilir. Yağlı ciltler için nemlendirici seçerken, su bazlı ürünler tercih edilmelidir. Cildin yağ dengesini koruyacak akne ve sivilce oluşumuna neden olmayacak ürünler öncelikli olmalıdır.

Nemlendirici kullanımında hassasiyetler

Nemlendirici kremleri kullanırken yüzümüzün belli noktalarına bir miktar alıp sürdükten sonra cildin yer çekimine karşı direnç göstermesine destek olacak şekilde yani yukarı doğru hafif masaj hareketleri ile uygulamak gerekiyor.
Nemlendiriciyi çok kalın bir tabaka halinde değil ince bir tabaka olacak şekilde sürmeye dikkat önemli.
Nemlendiriciyi temiz cilde uygulamalı, özellikle duş sonrası kullanmayı asla ihmal edilmemeli.

Çünkü temiz cilt ve duş sonrası açık olan gözenekler nemlendiricinin daha çabuk emilmesini sağlar. Nemlendirici yüz kremini uygularken sadece yüze değil boyun ve dekolte bölgesine de inerek uygulamaya özen göstermek lazım.

 Bu bölgelerdeki derinin ince olması sebebi ile çabuk kırışıp yaşlanmaması için düzenli nem takviyesi almasına dikkat göstermek de unutulmamalı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara