Dolar

32,3346

Euro

35,2006

Altın

2.247,92

Bist

8.718,11

'Kraliyet düğünü bir aldatmaca'

Londra’da bir üniversitede profesör ve aynı zamanda politik analist olan Dr. Rodney Shakespeare, İngiliz Kraliyet ailesinin düğünün diğer birçok eylemleri gibi İngiliz elitinin kamuoyunu aldatmak için kullandıkları “ucube yalanlardan biri” olarak niteledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-21 10:12:44

'Kraliyet düğünü bir aldatmaca'

TIMETURK | ÇEVİRİ

Dr. Rodney Shakespeare, Prens Harry ve Amerikalı Aktris Meghan Markle'in düğününü değerlendirerek “Bir kraliyet düğünü önemli elitlerin halkın gerçeklerden uzak tutulması için kullandıkları aracın bir parçası” dedi.

İNGİLTERE'NİN YÜZLEŞTİĞİ KRİZLER KARŞISINDA GÖZ BOYAMACA

Amerikan web sitesi Business Insider'in haberine göre Cumartesi iki binden fazla kişinin katıldığı seremoninin İngiliz vergi mükelleflerine 45 milyon dolara mal oldu.

Akademisyen Dr. Shakespeare, Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından Arap ülkelerine saldırmak için Suriye'de kimyasal gaz kullanıldığı iddiasına benzer şekilde kraliyet düğününün de “ucube bir yalan” olduğunu söyledi.

Shakespare, ülkenin sokakta yaşayanlardaki artış gibi birçok krizle yüzleştiği bir döneme denk getirildiğini ifade etti.

Buna göre düğün günü arefesinde Windsor'a ulaşan bine yakın protestocu İngiltere'de evsizliğe dikkat çekmek için yürüyüş yaptı.

KAMUOYU: KRALİYET AİLESİ MASRAFLARI KENDİSİ ÖDESİN

Dr. Shakespeare, “Hükümet insanların her şeyin masallardaki gibi iyi ve sonsuza kadar mutlu gittiğine dair bir ilüzyon ve aldatmaca durumu yaşamasını sağlıyor. Bu da kraliyet evliliğinin propaganda makinesinin arkasında yatan şey. Hükümet halk kitlelerinin menfaatine ihanet ediyor” diye ekledi.

Birçok İngiliz evlilik töreni için harcanan büyük paralardan memnun değil. Özellikle de güvenliği sağlamak için kullanılan keskin nişancılar, sivil polisler, askeri teknoloji ve güvenlik dronları insanları hoşnut etmedi.

AİLE MASRAFLARI KENDİSİ KARŞIALSIN

YouGov tarafından yapılan son bir anket katılımcıların yüzde 57'sinin kraliyet ailesinin bu tür harcamaların masrafını kraliyet ailesinin kendisinin karşılamasını istiyor.

Haber Ara