Dolar

32,5891

Euro

34,8065

Altın

2.420,97

Bist

9.645,02

Kral Seman ilk defa Prens Selman'ı destekledi

Suudi Arabistan Kralı Salman, ülkesinin adaletine övgüde bulundu. Ryad imgesini önemli ölçüde lekeleyen ve dünya çapında ses getiren Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinden bu yana Prens Muhammed'i ilk defa kamuoyu karşısında savundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-20 15:45:29

Kral Seman ilk defa Prens Selman'ı destekledi

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan Başsavcılığı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda gerçekleşen Kaşıkçı cinayetinden, kralın oğullarından biri olan Prens Muhammed bin Salman'ı akladı. Fakat CIA bu cinayetin arkasında olduğu sonucuna vardı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öldürme emrinin Suudi hükümetinin en yüksek seviyesinden geldiğini açıklamıştı.

Kral, adaletin ve eşitliğin İslami ilkeleri üzerine kurulduğunu, dün yargı ve savcılığın kendilerine emanet edilen görevi yerine getirme çabalarından gurur duyduğunu söyledi.

82 yaşındaki hükümdar, İstişare meclisi olan El Şura'daki yıllık konuşmasında, Washington Post için çalışan Suudi eleştirmen Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden doğrudan söz etmedi.

Suudi kral, Prens Muhammed de dahil olmak üzere, krallığın en yüksek rütbesine sahip olanlardan önce, bu ülkede Allah'ın yasası olmadan, ayrımcılık yapmadan, uygulamadan uzaklaşmayacağını garanti ettiğini ve Suudi Arabistan'ın mutlak monarşisinde, sadece kralın mirasçıyı tahliye etme yetkisinin olduğunu söyledi.

Kral konuşmasında, oğlunun çoğunlukla genç nüfus için iş yaratmayı ve petrol sonrası için krallığı hazırlamayı amaçlayan ekonomik reform programını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Suudi televizyonu Al-Arabiya, Veliaht Prensi'nin cinayetten sonra yurtdışına yaptığı ilk gezide Arjantin'de gerçekleşecek bir sonraki G20'ye katılacağını duyurdu.

30 Kasım'da başlayacak iki günlük zirvede Türkiye, ABD ve diğer Avrupa ülkelerinden dünya liderleriyle buluşacak.

Kaynak: Le Figaro, AFP

Haber Ara