Dolar

32,5981

Euro

34,8721

Altın

2.494,36

Bist

9.593,89

Kral ile oğlu Veliaht Selman arasında İsrail anlaşmazlığı!

İbranice Yedioth Ahronoth gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasında, İsrail ile normalleşme meselesi konusunda bir anlaşmazlık olduğunu iddia etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 11:18:36

Kral ile oğlu Veliaht Selman arasında İsrail anlaşmazlığı!

İşgal devleti İsrail ve BAE arasında varılan normalleşme anlaşmasının, Suudi yönetimi içinde krize yol açtığı öne sürüldü.

Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in, İsrail ile barış anlaşmalarına katılmaya ve bu ülke ile normalleşmeye karşı çıktığını belirten İbranice Yedioth Ahronoth gazetesi; oğlu veliaht Prens Selman'ın ise babasına nazaran normalleşme politikasına daha fazla açıklık ve yakınlık göstermesine rağmen, henüz bu konuda bir adım atmadığını da dikkat çekti.

Yedioth Ahronoth gazetesi ayrıca, ABD Başkanı Trump'ın damadı ve danışmanı Kushner'in, gelecek Ekim ayında Beyaz Saray'da yapılması beklenen İsrail-BAE arasındaki barış anlaşmasının imza törenine Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da katılması için ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Öte yandan gazete, Washington'da planlanan etkinlik öncesinde Kushner ve yardımcılarının, yarın BAE'nin başkenti Abu Dabi'de İsrail heyeti ile yapılacak resmi toplantılara Suudi heyetinin de katılması için Prens Selman ile birlikte çalıştıklarını da öne sürdü.

Gazete, Kushner ile Prens Selman arasında yapılan görüşmelerden sonra, Suudi yönetiminin, İsrail havayollarına ait bir uçağı Suudi Arabistan hava sahası üzerinden Abu Dabi'ye uçmaya izin verdiğini belirtti.

Yarın Abu Dabi'de gerçekleştirilecek toplantıya, Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Shabbat başkanlığındaki bir heyetle, Trump'ın damadı ve danışmanı Kushner, ABD Özel Temsilcisi Avi Berkowitz ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien da katılacak.

Ziyaret sırasında, BAE ve İsrail heyetleri, normalleşme ve ekonomik işbirliği anlaşmasını teşvik etmek ve barış anlaşmasının ayrıntılarını formüle etmek için çalışacak.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin ilişkilerini tamamen normalleştirmek için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Kaynak: Yedioth Ahronoth

 

Haber Ara