Dolar

32,5852

Euro

34,8056

Altın

2.513,11

Bist

9.693,46

'Kral Abdullah, ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ dediği için Körfez ülkelerinin hedefi haline geldi'

Ürdün eski milletvekili Fayez, “Kral Abdullah, ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ dediği için Körfez ülkelerinin hedefi haline geldi” dedi. Bu ülkelerin Trump’ın peşine takılan S.Arabistan, darbeci Sisi’nin ülkesi Mısır ve BAE gibi körfez ülkeleri olduğu biliniyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 01:16:46

'Kral Abdullah, ‘Kudüs kırmızı  çizgimizdir’ dediği için Körfez ülkelerinin hedefi haline geldi'

kudus

Ürdün eski milletvekili ve siyasi eylemci Hind el Fayez, ABD Başkanı Trump'ın peşine takılarak İsrail'e yaklaşan ‘Körfez Ülkeleri'nin çirkin yüzünü ortaya koyan açıklamalarda bulundu.

Hind el Fayez, İsrail'in işgali altındaki Kudüs şehrinin Ürdün Haşimi Krallığı'nın güvencesi altında bulunduğunu belirterek, Kralı II. Abdullah'ın kutsal kentin kırmızı bir çizgi olduğunu açıklamasından günler sonra, Körfez ülkelerinin hedefi haline geldiğini ileri sürdü.

'ÜRDÜN'E EKONOMİK VE SİYASİ BASKILAR ARTTI'

El Fayez, dün Gulf Online'a yaptığı açıklamada, “Kralı II. Abdullah'ın, ‘Kudüs' çıkışından sonra Ürdün'e uygulanan ekonomik ve siyasi baskıların istikrarlı bir şekilde arttığına dikkat çekerek, Ürdün hükümdarının, Kudüs'ün Ürdün ve halkı ve liderliği için kırmızı bir çizgi ve sabit bir mesele olduğunu vurguladığını belirtti.
Kralı II. Abdullah, geçen salı günü yaptığı açıklamada, "Ürdün, Kudüs'teki pozisyonu üzerinde baskı altında, ancak hiç kimse Ürdün'e bu konuda baskı uygulayamaz" dedi.

'BAZI ARAP ÜLKELERİ İSRAİL'DEN YANA TAVIR ALDI'

ABD Cumhurbaşkanı Trump'ın, Ürdün de dahil olmak üzere Arap ülkelerinin karşı çıkmasına rağmen, 2017 yılında Kudüs'ü ‘İsrail' in başkenti olarak etmesi islam dünyasını kızdırdı.
Trump yönetimi bu baskıları dindirmek ve Filistin meselesini, İsrail'in istediği şekilde, "çözmek" için hazırladığı “Yüzyılın Anlaşması" planını hayata geçirmek için devreye soktu.
"Yüzyılın Anlaşması", İsrail'i güvence altına aldığı gibi İsrail  devletinin toprak gasplarını da meşrulaştırıyor ve Filistinlilerin haklarını zedeliyor. Anlaşmanın bütün detayları ortaya çıkmasa bile
İsrail'i kollayan bir anlaşma Filistin ve Arapların öfkesini kışkırttığı gibi, bazı Arap ülkeleri de İsrail'den yana tavır alarak anlaşmaya destek veriyorlar.
Ürdün Milletvekili Yahya el-Suud ise, Kral II. Abdullah'a baskı uygulayan Arap ülkelerini isimlendirmeyi reddetse bile, bu ülkelerin Trump'ın peşine takılan Suudi Arabistan, darbeci Sisi'nin ülkesi Mısır ve BAE gibi körfez ülkeleri olduğu biliniyor.

Haber Ara