Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 10:20:58

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ajansların haberine göre; KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak bekleyişi sürüyor. Bildiğiniz gibi öğretmen adayları oldukça zorlu iki sınavı Temmuz ayı itibari ile geride bıraktılar. Bütün bir sene boyunca çalışan adaylar şimdi merakla KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖABT sonuçları ne zaman açıklanır diye merak içersindeler. ÖSYM bu sene her sınavı hızlı bir şekilde açıkladı. Peki KPSS ve ÖABT için de aynı şey geçerli olur mu? İşte KPSS sonuçları hakkında ki tüm detaylar...

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Bildiğiniz gibi öğretmen adayları oldukça zorlu iki sınavı Temmuz ayı itibari ile geride bıraktılar. Bütün bir sene boyunca çalışan adaylar şimdi merakla KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖABT sonuçları ne zaman açıklanır diye merak içersindeler. ÖSYM bu sene her sınavı hızlı bir şekilde açıkladı. Peki KPSS ve ÖABT için de aynı şey geçerli olacak mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanır? Türkiye' de öğretmen adayları oldukça zorlu iki sınavı geride bıraktılar. Bütün bir sene boyunca çalışan adaylar şimdi merakla KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖABT sonuçları ne zaman açıklanır diye merak ediyorlar. KPSS bu sene 4-5 Temmuz tarihlerinde yapılmış, ÖABT adı verilen öğretmenlik alan bilgisi sınavı ise 1 2 Temmuz 2015 tarihinde yapılmıştı. Geçen yıllara bakılıp sınav sonuçları hakkında yorum yapmak gerekirse, 2013 yılında bu iki önemli sınavın sonuçları aynı anda açıklanmış fakat 2014 tarihinde yapılan sınavlarda ÖABT, KPSS' den bir kaç gün sonra açıklanmıştı. ÖSYM' nin son senelerde sınav sonuçlarını çok hızlı açıklamasına bakılırsa; bu sınavların sonuçlarının da bayramdan sonra ki hafta içinde yani bu hafta içinde açıklanacağını bekliyoruz. Uzmanlar bunun bu şekilde olacağı görüşünde.

SORULARIN YÜZDE ONU AÇIKLANDI!

ÖSYM KPSS sonuçları nı henüz açıklamadı ama ÖABT sorularının yüzde 10' luk kısmını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi' nden açıkladı. Adaylar isterlerse sınav sorularını ais.osym.gov.tr adresinden TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'ni girerek soru ve cevapları öğrenebilirler.

Haber Ara