Dolar

32,5028

Euro

34,7753

Altın

2.488,33

Bist

9.524,59

KPSS davasında kritik karar

KPSS usulsüzlük yapıldığına ilişkin davada 23 kişinin tahliye edildiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-26 03:17:54

KPSS davasında kritik karar

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlük iddiasıyla davanın 5'inci duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti, 230 kişinin yargılandığı davadaki 54 tutuklu sanıktan 23'ünün tahliyesine karar verdi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de usulsüzlük yapılmasına ilişkin toplam 230 kişi hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından açtığı davanın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki beşinci duruşması sona erdi. 

Duruşmaya tutuklu 54 sanık, sanık avukatları ile ÖSYM ve Maliye Bakanlığı avukatları katıldı. 5 gün boyunca süren duruşmalarda tutuklu 54 sanığın savunması ve sanık avukatlarının savunmaları alındı. Sanıklar ve avukatlar, soru kitapçıkları ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunu kabul etmeyerek yeni bilirkişi raporu talep etti.

Dava savcısı savunmalar ve beyanların ardından sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu 54 sanıktan 23'ünün tahliyesine karar verirken diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı iddianamede, ÖSYM Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı 'mağdur kurumlar' olarak yer alırken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un da arasında bulunduğu 272 kişi şikayetçi olarak gösterilmişti.

Haber Ara