Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kozmetiğe harcanan para insani yardımı geçti

ABD'nin başkenti Washington'da SETA Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, kozmetik sektörünün insani yardım sektörünün geçtiğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 17:44:43

Kozmetiğe harcanan para insani yardımı geçti

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 72'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde ABD'nin başkenti Vaşington'da SETA Vakfı tarafından düzenlenen "Türkiye'deki Suriyelilerin Eğitimi ve Toplumsal Katılımları" panelinde konuştu. Panelde kozmetiğe harcanan paranın insani yardıma harcanandan 8 kat daha fazla olduğu vurgusu yapıldı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada kozmetik sektör büyüklüğünün 200 milyon dolar olduğunu, insani yardımların büyüklüğünün ise 25-30 milyar civarında olduğunu belirtti.

"ULUSLARARASI DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR DURUM"

Güllüoğlu konuşmasında Afrika ve Asya olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki mülteci kamplarını gezdiğini söyleyerek Türkiye'deki yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Güllüoğlu: "Kozmetik sektörünün büyüklüğü 200 milyar dolarken insani yardımların büyüklüğü 25-30 milyar civarında. Bu sadece Suriye ile ilgili değil, uluslararası kamuoyunun genel olarak değerlendirmesi gereken bir durum." diye söyledi.

Diğer yandan panelde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci göç yönetiminin önemine değinip göç iyi yönetilirse Irak ve Afganistan örneklerinde olduğu gibi gelecek yıllarda ciddi sorunların sebep olabileceğini belirtti.

Haber Ara