Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

Köylülerin meyve bahçesi projesi Bekir Pakdemirli'den övgü aldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yozgat Kadışehri'nde Türkiye'nin en büyük meyve bahçelerinden biri olan Kabalı Meyve Bahçesi'nde incelemede bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-18 09:10:21

Köylülerin meyve bahçesi projesi Bekir Pakdemirli'den övgü aldı

Yozgat Kadışehri'nde köylülerin arazilerinin birleştirilmesiyle oluşturulan meyve bahçesini gezen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Pakdemirli, Kabalı köyündeki güzel bir örneği görmeye geldiklerini söyledi.

"Bu köyde güzel bir örnek sergileniyor"

Kabalı köyünde 5 bin 500 dönüm arazinin birleştirildiğini hatırlatan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Burada şunu görüyoruz; eskiden köylünün arazilerinden elde ettiği gelir çok düşük. Şu an yüksek bir gelir elde ediyorlar. Tabii göreceli yüksek bir gelir. Dönüm başına 250-300 liraya yakın bir para alıyorlar. Eskiden 10 dönümünü bir torba un değerinde kiraladıkları arazilerine, arpa buğday ekeceklerine şimdi tüm haklarını şirkete devrederek iyi gelir elde ediyorlar. Bu şirket içinde köyde çalışarak ve köyün de boşalmamasını sağlayarak güzel bir örnek sergiliyorlar." 

"Sosyolojik olarak da köylerimizin boşalmaması gerekiyor"

Bakan Bekir Pakdemirli, bu çalışmanın örnek alınması ve bu modelin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlık olarak, bu modeldeki faaliyetlerin nasıl destekleneceği konusunda çalışacaklarını ifade eden Pakdemirli, şunları anlattı:

"Bakanlığımız burayı biliyor zaten, ben de kendim görmek istedim. Bu ve bunun gibi projeler konusunda Bakanlığımız, önünü açma konusunda her türlü desteği verecek. Zaten desteklerle ilgili önümüzdeki günlerde bir çalışmamız olacak. Bu çalışmayı yaparken bu büyük toplulaşan, bir araya gelip birlikte iş yapan işletmelerle ilgili de neler yapabiliriz, onlara nasıl ekstra destek verebiliriz, bunları düşünüyor olacağız, planlıyor olacağız.

Sosyolojik olarak da köylerimizin boşalmaması gerekiyor. Bu anlamda aslında güzel bir örnek olmuş. Aynı evden burada çalışanları gördüm. Yozgat'ta, Kabalı köyünde bu şartlarda yaşayanlar için büyük bir gelir demek. Büyük bir refah demek. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bu modeli ve bunun gibileri mutlaka bizim çoğaltıyor olmamız lazım." 

 

Haber Ara