Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek- Köy hayatında önemli bir yere sahip çeşmelerin yeniden canlandırılması için de harekete geçen Bakanlık, 'Yöresel Köy Çeşmeleri' projesini başlatarak, ilk olarak 12 farklı şehirde yöresel köy çeşmesi yapacak

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-22 11:06:05

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak
YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük icraat programında da yer alan köy konağı yapımına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen çalışmalar hız kazandı.

Bakanlık, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümün yanı sıra köylerde inşa edeceği Köy Konakları Projesi ile buralardaki dönüşüme de öncülük edecek.

Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yöresel mimari çalışmaları kapsamında hazırlanan köy konağı, köy çeşmesi gibi projelerden faydalanılarak hazırlanacak.

Bu kapsamda, köylerin ihtiyaçları doğrultusunda çok amaçlı kullanılacak yıllık bin köy konağı projelendirilip, İLBANK kaynaklarıyla inşa edilecek.

Yaklaşık 250 milyon lira bütçe ile gerçekleştirilecek köy konakları, bulunduğu bölgenin yöresel mimari özelliklerini taşıyacak.

- 12 şehre köy çeşmesi yapılacak

Öte yandan Bakanlık, köy hayatının günlük yaşamında önemli bir yere sahip olan çeşmelerin yeniden canlandırılması için de harekete geçti.

"Yöresel Köy Çeşmeleri" projesini başlatacak olan Bakanlık, ilk olarak 12 farklı şehirde yöresel köy çeşmesi yaparak vatandaşın hizmetine sunacak.

Haber Ara