Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

'Köstebek' tartışması Washington'da

'Paralel Yapı'nın Washington Büyükelçiği'nde köstebek bulundurduğuna dair bilgiler iddianamede yer alıyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 03:13:12

'Köstebek' tartışması Washington'da

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine yasadışı dinlenme cihazları yerleştirilmesiyle ilgili hazırlanan Böcek iddianamesinde önemli ayrıntılar yer alıyor. Dinleme emrinin Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da yaşadığı merkezden verildiği öne sürüldü. 28 Eylül 2015'te tamamlanan iddianamede, zanlı polisler ile Gülen'in Pensilvanya'daki yardımcıları arasındaki bağlantıyı ise halen Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde başkâtiplik görevini yürüten Hasan Akın'ın (40) sağladığı belirtildi.

Hürriyet Gazetesi'nden Tolga Tanış'ın haberine göre; Akın, devlet memuru olduğu gerekçesiyle iddialar karşısında yorum yapmayacağını ve gerekli görülürse yetkili makamların bu konuda bir açıklamada bulunacağını söyledi. Washington Büyükelçiliği yetkilileri ise hukuki sürecin devam ettiğini belirtip açıklamada bulunmadı.

TALİMATI AKIN VERDİ

Savcı Serdar Coşkun, iddianamede, Akın'ın ‘Fetullahçı Paralel Yapı'nın bir kurumu olan Feza Özel Eğitim Ticaret Sanayi AŞ'de bir süre çalıştığını, şüphelilerden Sedat Zavar ve Serhat Demir'i tanıdığını, Erdoğan'ın ofisine böcek yerleştirilmesi talimatını verdiğini belirtti. Savcı, Akın'ın daha önce Serhat Demir'e spor hocalığı yaptığını ve Başbakanlık Koruma Dairesi'nde görevlendirilmesini sağladığını da vurguladı.

BÜYÜKELÇİ'NİN EN YAKINI

Savcı Coşkun'a göre Akın, merkezin talimatını şüphelilere ulaştırdı, bu talimat gereğince dinleme cihazları satın alındı ve Başbakan dinlendi. Dinleme süresince de şüpheliler Serhat Demir ve Sedat Zavar ile cep telefonu irtibatını sürdürdü, dinlemelerle ilgili bilgiler aldı. İddianamede ‘Hasan Akın'ın örgüt merkezinden Türkiye'den gelen örgüt üyelerine emir aktararak örgüt içerisinde fiilen yer aldığı, şüphelilerin işlediği siyasi ve askeri casusluk yapmak suçuna da iştirak ettiği' de belirtiliyor. Bu nedenle de TCK'nın 328/1 fıkrası gereğince cezalandırılması talep ediliyor. Olayın başka bir çarpıcı yanı ise 11 sanıklı iddianamenin 9'uncu sıradaki zanlısı Akın'ın, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın en yakınındaki isimlerden olması.

Akın hakkında ‘Böcek' olayındaki zanlı polislerle irtibatlı olduğu iddiaları ise ilk olarak şubat ayında ortaya atılmıştı. Ancak Akın iddiaları reddetmişti. Akın gibi kendisi de Samsunlu olan Büyükelçi Kılıç'ın çevresindekilere konuyu araştırdığını söyleyip “Bir sıkıntı yok” dediği öne sürülmüştü. Şimdi Akın'ın dinleme olayındaki kilit isim olduğunun iddia edilmesi, Büyükelçilik'te şaşkınlıkla karşılandı. Akın'ı öne çıkaran özelliği ise Çin kökenli dövüş sanatı Wing Tsun ustalığı. Akın'ın zanlı polislerle ilişkisi de bu spor nedeniyle oldu. Akın'ın avukatı Muharrem Şentürk, geçen şubat ayında İBDA-C'nin yayın organı Furkan Haber'e yolladığı tekzip mesajında, “Müvekkilim, haberde adı geçen Serhat Demir'in sadece bu spor dalındaki hocasıdır” diyerek bu bağlantıyı kabul etmişti. Şentürk, telefon görüşmeleri için ise “Müvekkilim, Serhat Demir'le sporla alakalı görüşmüştür” demişti.

DÖVÜŞ SEMİNERİ DÜZENLİYOR

Akın'ın internette de birçok dövüş videosu bulunuyor ve şimdi Atılım adıyla hemABD'de hem de Türkiye'de dövüş seminerleri düzenliyor. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Protokol Şube Müdürlüğü'nde de görev alan 4 çocuk babası Akın, 19 Mayıs Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunu. George Mason Üniveristesi'nde birçok Türk'ün yazıldığı İhtilaf Analizi ve Çözümü Okulu'nda yüksek lisans yaptı. Daha önce görev yaptığı diğer ülkeler Rusya ve Sudan.

Haber Ara