Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

Kosova Meclis Başkanı Osmani, cumhurbaşkanlığı görevine vekalet edecek

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi'nin görevinden istifa etmesinin ardından yasalara göre Meclis Başkanı Vjosa Osmani cumhurbaşkanlığı görevine vekalet edecek.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-05 22:28:17

Kosova Meclis Başkanı Osmani, cumhurbaşkanlığı görevine vekalet edecek

Kosova Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, görev devir-teslim töreninin Osmani ile Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin katılımıyla yapıldığı bildirildi.

Osmani, yayınladığı video mesajda, Kosova'nın istikrarı ve kurumlarının demokratik işleyişi konusunda halka garanti verdiğini belirterek, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Kosova halkı birlik içinde olduğunu ve ortak projemiz Kosova Cumhuriyeti'ne güven duyduğunu göstermelidir." mesajı verdi.

Kosova'nın tarih boyunca birçok kez sınavdan geçtiğini söyleyen Osmani, mağdurun ve saldırganın eşitlenmemesi gerektiğini, bu noktada Arnavutların mağdur, Sırbistan'ın ise saldırgan olduğunu vurguladı.

Osmani, Sırbistan'ın Kosova'da 13 binden fazla insanı öldürdüğünü ve bunların 1133'ünün çocuk olduğunu belirterek, bölgede sürdürülebilir bir istikrar için mağdur ile saldırganın asla eşitlenmemesi gerektiğini tekrarladı.

Bu arada, Kosova yasalarına göre Cumhurbaşkanlığına vekalet görevi en fazla 6 ay sürecek.

Haber Ara