Dolar

32,5568

Euro

34,9594

Altın

2.429,52

Bist

9.722,09

Kosova-Karadağ sınırına uluslararası arabuluculuk

Kosova ve Karadağ sınırı anlaşmazlığında çözüm için uluslararası arabuluculuk kanalının açık tutulması istendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 16:27:17

Kosova-Karadağ sınırına uluslararası arabuluculuk

Dünya Bülteni'nin haberine göre Karadağ ile sınır anlaşmasının onanması gereğine işaret eden Kosova Demokratik Partisi-PDK Başkan Yardımcısı Adem Grabovci, tepkiler gözönünde bulundurularak bu konu için en iyi çözümün Slovenya-Hırvatistan örneği doğrultusunda konunun değişiklik veya uluslararası arabuluculuğa açık kalması teşkil ettiğini söyledi.
“Epokae re” Gaztesine konuşan Grabovci, bunun için de iki devlet arasında uzlaşının sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Muhalefetin konuyu son derece siyalaştırdığını söyleyen Grabovci, sınır belirlenmesi sürecine yardımcı olmadığını da belirtti.

KARADAĞ SINIRI SORUNU

Karadağ ile sınır çizgisinin tespit edilmesine dair Devlet Komisyonu üyesi Ali Lajçi, bu ülke ile sınır çizgisin tespit edilmesi sürecinin kestirilmesini talep etmişti.
1974 sınırlarının ihlal edildiği gerekçesiyle bu süreçle Kosova Cumhuriyeti'nin 12 binden fazla hektar toprağı kaybetme riskinin mevcutluğuna dikkat çeken Ali Lajçi, teklif edilen sınır çizgilerinin sırf Karadağ kadastrolarına göre şekillendiğini söyledi.

Kosova Hükümeti Devlet Komisyonu'nun teknik raporunu onaylamaması gereğini savunan Lajçi, sınır çizgisinin tespit edilmesine dair Devlet Komisyonu'nun oluşumunun değiştirilmesi ve tüm bu sürecin gözden geçirilmesi talebinde bulunmuştu.

Haber Ara