Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Kosova’dan Türkiye için dua

Mübarek Kadir Gecesi’nın denk geldiği cuma gününde Kosova’nın tüm camilerinde müminler, Türkiye için dua ederek ellerini semaya kaldırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 16:34:03

Kosova’dan Türkiye için dua

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saldırılar sonucu tıklım tıklım dolu olan Kosova'daki camilerde saldırıda hayatını kaybedenlerin ruhuna ve yaralanan yüzlerce kişinin şifa bulması için dualar okundu. Geçtiğimiz aylarda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek ibadete açılan başkent Priştine'deki Osmanlı eseri olan tarihi Yaşar Paşa camisinde verilen vaazda, İstanbul'daki terör saldırıları lanetlenirken Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne destek ifadelerine yer verildi. Müminler, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ruhuna Fatiha okudu.

Priştine Alaaddin camisinde de toplanan müminler, Türkiye için dua etti. Namaz öncesinde yapılan vaaz ve okunan hutbede, İstanbul'daki saldırıları sert bir dille kınandı ve Kosova'nın Türk halkının acılarını paylaştığı belirtildi. Türkiye'ye verilen desteğin ifade edildiği vaaz ve hutbede, Kosovalıların Türkiye'nin yanında olmayı sürdüreceği kaydedildi.

KARDEŞ TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, Kosova İslam Birliği'nin, her zaman olduğu gibi bu ağır anlarda da kardeş Türk halkının yanında olduğunu, Kosova halkını her daim kucaklayıp destekleyen Türk halkı ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Kosova İslam Birliği'nin, masum insanlarını hayatlarını kaybetmelerine ve yaralanmalarına yol açan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Türkiye'nin en üst düzey yetkilileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na taziyelerini ilettiğini kaydeden Kosova Müftüsü Naim Tërnava, “Acıları paylaşmak için bu mübarek cuma gününde, Mübarek Kadir Gecesi'nde Kosova'nın tüm camilerinde, dini, etnik kimliği, ırkı olmayan hain teröristler tarafından öldürülenlerin ruhuna Fatiha okundu, Türkiye için dualar edildi” ifadesini kullandı. Müftü Tërnava uygar dünyanın, masum insanları yaşamlarından koparan radikal aşırıcılığa karşı birleşerek, tüm kuvvetlerle mücadele etmesi gereğine işaret etti.

Haber Ara