Dolar

32,5405

Euro

34,9942

Altın

2.434,57

Bist

9.769,41

Kosova'da Türkçe kabul edildi

Kosova'da yapılan çalışmalar sonucunda belediyeler düzeyinde resmi evraklarda Türk dilinin uygulanması kabul edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 17:14:46

Kosova'da Türkçe kabul edildi

Konuyla ilgili konuşan Kosova Cumhurbaşkanlığı Danışma Konseyi Resmi Diller Çalışma Grubu Başkanı Taner Güçlütürk, yaşanan olumlu gelişmeden ve elde ettikleri başarıdan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Belediyeler düzeyinde Türkçe, Boşnakça ve Sırpça'nın uygulanmasıyla ilgili yaşanan sıkıntılar üzerine sürekli olarak yetkili mekanizmaları uyardıklarını söyleyen Güçlütürk, başkanı olduğu Resmi Diller Çalışma Grubu ve Cumhurbaşkanlığı Danışma Konseyi'nin, konuyu Resmi Diller Komiserliğine ve İçişleri Bakanlığına yazılı olarak taşıdıklarını söyledi.

KOSOVA GENELİNDE OLACAK

Bu gelişmeler üzerine gerekli önemlerin alınması konusunda harekete geçen üç kurumun da ortak çalışma ve girişimiyle, uzmanların gerçekleştirdiği çalışmaların sonunda Sivil Kayıt Merkezi tarafından yönetilen ortak bilgisayar sistemine Arnavutça, Sırpça, Türkçe, Boşnakça ve İngilizce olmak üzere bütün resmi diller yerleştirilerek, hafta başından itibaren uygulanmaya geçti. Kosova genelindeki 40'a yakın belediyede; doğum belgesi, vatandaşlık, ikamet, nikah belgeleri Arnavutça, Sırpça ve İngilizce'nin yanında Türk dilinde de verilmeye başlandı.

TEK TÜRK BELEDİYESİNDE SEVİNÇ

Kosova'nın tek Türk belediyesi olan ve nüfusunun tamamını Türklerin oluşturduğu Mamuşa Belediyesi'nde ise uygulamanın yürürlüğe geçmesi mutluluk yarattı. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, uzun uğraşlar sonucu verdikleri mücadele ardından Türk dilinin diğer dillerle eşit bir şekilde resmi evraklarda kullanılmaya başlandığını söyledi.

Haber Ara