Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Köşeye sıkışan YPG/SDG, Esed’e mesaj gönderdi: Suriye ordusuna katılmaya hazırız

ABD’nin yüzüstü bıraktığı YPG’nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye’nin ABD ve Rusya ile yaptığı anlaşmalardan sonra Şam rejimine mesaj göndererek, “Suriye ordusuna katılmaya hazırız” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-24 16:47:55

Köşeye sıkışan YPG/SDG, Esed’e mesaj gönderdi: Suriye ordusuna  katılmaya hazırız

ABD'nin yüzüstü bıraktığı YPG'nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin ABD ve Rusya ile yaptığı anlaşmalardan sonra Şam rejimine mesaj göndererek, “Suriye ordusuna katılmaya hazırız” dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'ndan sonra ABD ve Rusya ile yaptığı anlaşmaların yankısı sürerken; YPG'nin kolu Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) çarpıcı bir açıklama geldi.

ABD tarafından IŞİD'i yok etmek bahanesiyle kurdurulan ve sonra yüzüstü bırakılan, Türkiye'nin ABD ile Rusya ile yaptığı anlaşmalarla köşeye sıkışan YPG/SDG; Şam rejimine mesaj göndererek, “Suriye ordusuna katılmaya hazırız” dedi.

Reuters'ın aktardığına göre DSG, Suriye'deki kriz politik olarak çözüme kavuştuğunda, Suriye ordusuna katılabileceklerini duyurdu.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Vershinin, Türkiye ile Soçi'de varılan mutabakat uyarınca, "Kürt güçlerin Suriye-Türkiye sınırındaki bölgelerden çekilmeye başladığını" söyledi.

Rus Interfax Haber Ajansı'na göre Vershinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in 22 Ekim'de Soçi'de vardığı mutabakatta yer alan "YPG'nin sınırın 30 kilometre güneye çekilmesi" maddesinin yerine getirilmeye başladığını duyurdu.

Rus RIA Haber Ajansı da, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Rusya'nın bir hafta içinde Suriye'ye polis görevi görecek 276 askerini ve 33 ünite askeri techizat göndereceğini duyurdu.

Haber Ara