Dolar

32,5542

Euro

34,9006

Altın

2.435,45

Bist

9.645,02

KOSBİAD'den bilgilendirme toplantısı

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği, (KOSBİAD) istihdamın artırılmasına yönelik devletin uygulamaya koyduğu teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 21:43:42

KOSBİAD'den bilgilendirme toplantısı
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği, (KOSBİAD) istihdamın artırılmasına yönelik devletin uygulamaya koyduğu teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan KOSBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yüce, özellikle 15 Temmuz sonrası siyasi iktidarın dik duruşuyla ekonominin zarar görmeden bugünlere gelebildiğini dile getirdi. Organize Sanayi Bölgesi'nde birlik ve beraberlik için çalıştıklarını söyleyen Yüce, "Türkiye genelinde başlatılmış olan "Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği" programına Kütahya Sanayisi de elini taşın altına koyarak destek vermiştir. Bu istihdam seferberliğinde devletimizin ilgili bakanlıkları da iş dünyasının yanında olmak için teşvikler hazırlamış ve hemen yürürlüğe koymuştur. Bizlerde bu desteklerle 2017 yılı içinde başarılı bir dönem geçireceğimize inanıyorum" dedi.

"İlk hedefimiz 3000 kişilik ek istihdam"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle 15 Temmuz sonrası artan işsizlik oranın yeniden tek hanelere düşürülmesi için başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında bilgiler aktaran İş-Kur Kütahya İl Müdürü Hüseyin Balcı, "6 Ocak 2017 tarihinde Konya'da başlayan bu projeyle devlet, işveren ve işçinin bir araya gelerek, tek vücut olması amaçlanıyor. İşveren işyerini büyütecek, istihdamını artıracak ve devlet olarak bizde size destek sağlayacağız. İş-Kur olarak 2 ila 6 arasında vereceğimiz teşviklerle en büyük işveren biz olacağız. Belirlenen sürelerde işçilerin maaşını İş-Kur olarak biz karşılayacağız ve ondan sonra işçileri size devredeceğiz. Bu sayede, işverene ve işçiye katkı sağlayarak ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağız. Sadece işbaşı eğitim projesiyle değil, artık istihdam projelerimizde var. Bu projelere de katılmanızı istiyoruz. Artı 3 binlik bir istihdam hedefi koyduk. En son yapılan toplantıda da hemen hemen bu rakama ulaştığımızı gördük. Sadece bu rakamda da kalmak istemiyoruz. Kütahya'da işsizlik oranı yüzde 6. Bu rakam bizi memnun ediyor. Öncelikli hedefimiz 3 bin kişilik ek istihdam sağlamak. Bu ek istihdamı sağladıktan sonra Kütahya'mıza daha fazla nasıl katkı verebiliriz diye yeniden bir düzenleme yapacağız" dedi.

2017 yılının bol kazanç sağlaması dileklerini ileten Kütahya SGK İl Müdürü İsmail Sayar, "Cumhurbaşkanımızın "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesi kapsamında, bu toplantıyı düzenleyen KOSBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yüce'ye teşekkür ederim. 2017 yılının bol kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından teşvik programlarına dair sunumların yapılmasıyla toplantı sona erdi. (HİÇ-EFE)

Haber Ara