Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Korsika’da Fransa öncülüğünde, ‘Türkiye karşıtı’ zirve!

Akdeniz’e kıyısı olan AB ülkelerinin liderleri, bugün Fransa’nın öncülüğünde Korsika adasında bir araya geliyor. Zirvenin ana gündem maddesini Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler oluşturuyor. Zirve öncesi konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'Avrupa, Türkiye'ye karşı daha sağlam ve birleşik bir tavır almalı” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 13:50:45

Korsika’da Fransa öncülüğünde, ‘Türkiye karşıtı’ zirve!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı daha sağlam, net ve birleşik bir duruş sergilemesinin gerekliliğini vurgulayarak, Ankara'nın belirli bölgelerdeki niyetlerini netleştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Gözler, bugün Fransa öncülüğünde Korsika Adası'nda gerçekleştirilecek ve 7 Avrupa ülkesinin katılacağı 'Türkiye karşıtı zirve'ye çevrildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Akdeniz'e kıyısı olan AB ülkelerinin liderleri, bugün Fransa'nın öncülüğünde Korsika adasında bir araya geleceğini açıkladı.

Zirve öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik Avrupa'da ortak bir pozisyon belirlenmesi için çalışacaklarını açıklayan Macron; Avrupa Birliği'nin Ankara ile herhangi bir çatışmadan kaçınmak istediğini, ancak "belirli alanlardaki niyetlerini netleştirmesi" gerektiğini belirtti.

Macron, Avrupalıların Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı "sağlam ve güçlü" bir tavır almaları gerektiğini vurgulayarak, "Avrupa'nın bir bütün olarak Türkiye'ye karşı daha net ve birleşik bir duruşa ihtiyacı var" dedi.

Fransız cumhurbaşkanı, Midilli adasındaki Moria kampında çıkan yıkıcı yangının ardından binlerce göçmen açıkta kalırken, ülkesi ve Almanya'nın Yunanistan ile dayanışma göstermek için koordineli eylem üzerinde çalıştığını söyledi.

MED7 olarak bilinen zirveye ev sahibi Fransa'nın haricinde İtalya, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan ve Kıbrıs katılıyor.

Kaynak: Reuters ve ajanslar

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara