Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Koronavirüsün akciğerlerinize ulaştığına dair 5 işaret

Çin'in Wuhan şehrinde 2019'un Aralık ayı sonunda ortaya çıkan yeni koronavirüs, o zamandan beri dünya çapında baş döndürücü bir yayılma yaşadı ve binlerce kişiyi öldürdü. Birçok ülkede salgının ikinci dalgası yaşanırken, uzmanlar koronavirüsün akciğerlere ulaşmasıyla ilgili 5 belirtiyi dikkat etmemiz konusunda uyarıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 11:53:28

Koronavirüsün akciğerlerinize ulaştığına dair 5 işaret

Çin'in Wuhan şehrinde 2019'un Aralık ayı sonunda ortaya çıkan yeni koronavirüs, o zamandan beri dünya çapında baş döndürücü bir yayılma yaşadı ve binlerce kişiyi öldürdü.

Bilim adamları, bu virüsü gerçekten tanımak ve onu ortadan kaldırmanın bir yolunu bulmak için bilgilerini tazelemeyi devam ediyor. Covid-19'lu bazı hastalar hafif semptomlar gösterirken, diğerleri tam tersine bu virüs akciğerleri hedef aldığı için solunum komplikasyonları ile karşılaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya çapında 34 milyondan fazla insan enfekte ve yaklaşık bir milyon kişi öldü; viral pandemi ortalığı kasıp kavurdu. Bu virüsle ilişkili semptomlar çok çeşitlidir ve duruma bağlı olarak bazıları kötüleşebilir.

Kaydedilen ve bu hastalığa bağlı komplikasyonlar arasında solunum sıkıntısı var. Ve Covid19'lu bazı hastalar nefes almada zorluk çekiyorlar, kendilerini yapay ventilatörlerde buluyorlar.

Doktor Deborah Lee , Covid-19 hastalarını semptomlarına çok dikkat etmeye çağırıyor. Solunum yolu enfeksiyonu kötüleşme eğilimindeyse, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bir sağlık uzmanına danışmak acil olacaktır.

Uzmana göre bu 5 belirtiye dikkat etmek gerekiyor.

touxsevere 1. Şiddetli öksürük

Ciddi öksürük, Covid-19 semptomu. 

Covid-19 ile enfekte birçok hasta kuru, kaşıntılı bir öksürük yaşar. Uzmana göre öksürük, vücudu yabancı partikül istilasına karşı korumaya yardımcı olsa da aşırı hale geldiğinde yorucu olabiliyor. Şiddetli öksürük akciğerlere oksijen beslemesini engeller ve komplikasyonlara neden olabilir. Enfeksiyon şiddetli zatürreye neden olduğunda öksürük öldürücü hale gelebilir. respirationdifficile 2. Zor nefes alma

Zor nefes alma, Covid-19 semptomu. 

Bazı hastalar bu hastalıkla nefes darlığı ve nefes almada güçlük yaşamıştır. Nefes darlığının derecesi bu nedenle hastanın durumunun ciddiyetini gösterir. Nefes darlığı günlük aktiviteleri engellediğinde ve yürümek veya merdiven çıkmak zorlaştığında, bunun kötü bir işaret olduğu gerçekleriyle yüzleşmelisiniz. Öte yandan nefes almanın mekanik stresinden kaynaklanan göğüs ağrısı da göz ardı edilmemesi gereken ciddi bir işaret olabilir. fatigueextreme 3. Aşırı yorgunluk

Aşırı yorgunluk, Covid-19'un belirtisi. 

Covid-19 hastaları genellikle vücutta yüksek viral yükün varlığıyla açıklanan büyük yorgunluktan muzdariptir. Ateş, terleme, öksürük ve dehidrasyon, hastanın günlük aktivitelerine devam etmesini engelleyerek halsizliğe yol açar. Bu, şiddetli koronavirüs enfeksiyonunun ve kötüleşen pnömoninin habercisidir. levresbleues 4. Mavi dudaklar

Mavi dudaklar, Covid-19 semptomu. 
Dudaklar, parmaklar veya ayak parmakları maviye döndüğünde, kötü akciğer fonksiyonunun ciddi bir işaretidir. Covid-19 enfeksiyonu ile vücut oksijenden yoksun olabilir ve karbondioksitten kurtulabilir. Ayrıca,  yetersiz oksijenli kan, dudaklara mavimsi bir renk verebilecek koyu kırmızı bir renge sahiptir.

18738325_G 5. Göğüs ağrısı

Göğüs ağrısı, Covid-19 semptomu. 

Zatürree, nedeni ne olursa olsun göğüs ağrısına neden olabilir. Plevra adı verilen akciğer dokusunun astarını etkilediğinde plöreziye neden olur . Hasta nefes aldığında göğüste oluşan ağrıdır. Öksürüğün yanı sıra interkostal kasların (kaburgalar arası) gerginliği de göğüs ağrısına neden olabilir. Altta yatan hastalık durumunda ek bir tehdit

Altta yatan hastalıkları olan kişiler, onlar Covid-19 zatürree komplikasyon yüksek risk altında olabilir. Bunlar kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kronik solunum hastalığı ve hatta hipertansiyondur. Örneğin kalp krizi, bakteriyel pnömoni veya pulmoner emboli gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Kaynak: Santeplusmag

Haber Ara