Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Koronavirüsü, havacılık sektörünü de sarstı

Amerikan New York Times gazetesi, koronavirüsü salgını nedeniyle bu yıl küresel sivil havacılık sektörünün 63 ila 113 milyar dolar kayba uğrayabileceğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 17:49:36

Koronavirüsü, havacılık sektörünü de sarstı

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan koronavirüsten bugüne kadar 3200'den fazla kişi hayatını kaybederken, virüs havacılık sektörünü de vurdu.

Amerikan New York Times gazetesi, koronavirüsü salgınının tüm dünyada yayılmaya devam etmesinin sivil havacılık sektörünü sarstığını yazdı.

Gazete, uçak seferlerinin iptal edilmesi, bilet satışlarının azalması ve hizmetlerin daha aylarca aksama olasılığı nedeniyle havayolu şirketlerinin hisselerinin borsada dün hızla değer kaybettiğini belirtti.

Habere göre United Airlines, JetBlue ve Lufthansa, iptal ettikleri seferlere yenilerini ekledi. Havayolu firmalarını temsil eden Airlines for America örgütüne gör; koronavirüsü salgını nedeniyle bu yıl küresel sivil havacılık sektörünün 63 ila 113 milyar dolar kayba uğrayabileceği öngörüyor.

Örgütün başkanı Nicholas Calio, bu hafta geçen haftaya kıyasla çok daha az sayıda yolcunun uçaklara bindiğini, talebin düşmesi nedeniyle uçuşların iptal edildiğini söyledi.

Koronavirüsü borsalarda zaten bir süredir çalkantı oluşturuyordu. Ancak küresel hava ulaşımının aniden azalması, korona salgınının ekonomiye yönelik daha yıkıcı etkilerinin görüleceği bir dönemece girildiğinin habercisi olabilir.

Gazeteye göre korona salgınının tıpkı 11 Eylül 2001 terör saldırıları sonrasında olduğu gibi sivil havacılık sektörünün varlığına yönelik bir tehdit haline geleceği kaygıları giderek artıyor.

Haber Ara