Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Koronavirüsü 15 saniyede öldürmenin yenilikçi yolu

Yakın zamanda yapılan bir çalışma, bir iyot çözeltisinin kullanımının COVID-19'a neden olan virüsü etkili bir şekilde etkisiz hale getirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-26 08:56:39

Koronavirüsü 15 saniyede öldürmenin yenilikçi yolu

Koronavirüs salgını sürerken, araştırmacılar ve tıp uzmanları virüs hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve hastalığın yayılmasını kontrol altına almaya yardımcı olabilecek yöntemleri deşifre etmeye çalışıyor.

Yakın zamanda yapılan bir çalışma, bir iyot çözeltisinin kullanımının COVID-19'a neden olan virüsü etkili bir şekilde etkisiz hale getirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Times of India gazetesine göre, araştırmacılar, solüsyonun SARS-CoV-2'yi tamamen etkisiz hale getirip getirmediğini görmek için üç farklı povidon-iyot konsantrasyonunun (% 0,5,% 1,25 ve% 2,5) örneklerini test ettiler.

Ayrıca, en düşük iyot konsantrasyonuna, yani yüzde 0,5'e sahip çözelti bile, koronavirüsü 15 saniye içinde tamamen etkisiz hale getirebildi.

Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar tarafından yürütülen ve JAMA Otolaryngology-Baş ve Boyun Cerrahisi'nde yayınlanan bilim adamları, iyot solüsyonu ile durulamanın kişiden kişiye bulaşma oranını yavaşlatarak virüsün yayılmasını kontrol altına almaya yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Araştırmacılar, insanları evde iyot nazal yıkamayı denememeleri konusunda uyardı; çünkü bir uzman veya tıbbi bakım sağlayıcınızın gözetiminde kullanılmalıdır.

Function dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, gargara kullanımı teorik olarak yeni koronavirüsün yayılmasını sınırlamaya yardımcı olabilir .

Bilim adamları ayrıca alkol içeren gargaranın ağız boşluğu ve boğazdaki viral yükü azaltmaya yardımcı olabileceğini ve böylece ortaya çıkan korona COVID-19'dan ciddi hastalık riskini azaltabileceğini ortaya çıkardı.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, 222 nm dalga boyuna sahip ultraviyole C ışığının SARS-CoV-2'yi etkili bir şekilde öldürmek için kullanılabileceğini buldu.

Araştırmacılar, 222 nm dalga boyunda ultraviyole C radyasyonuna 30 saniye maruz kaldıktan sonra COVID-19 virüsünün yüzde 99.7'sinin öldürüldüğünü buldu.

UV 222nm'nin cildin dış tabakasına nüfuz edemediği için insanlara zararlı olmadığı biliniyor.

Kaynak: Arabnn.net

Haber Ara