Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Koronavirüsten korumak için yapılacak 9 basit şey

İngiliz The Sun gazetesi, kendimizi ve ailelerimizi ölümcül koronavirüsten korumaya yardımcı olmak için alınabilecek bazı önlemleri yayınladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 17:23:35

Koronavirüsten korumak için yapılacak 9 basit şey

Çin'in Wuhan şehrinden bütün dünyaya yayılan ve çok sayıda insanın ölümüne yol açan koronavirüs dehşeti sürüyor. Çin'den sonra dünyada en çok virüsün görüldüğü ülkeler olan İran ve İtalya'da ise panik havası hakim. 

 İngiliz The Sun gazetesi ise, kendimizi ve ailelerimizi ölümcül virüsten korumaya yardımcı olmak için alınabilecek bazı önlemleri yayınladı. Bu önlemler şunlar:

1- Ellerinizi yıkayın

Herkesin Corona virüsünü yaymayı bırakmanın en basit yolu düzenli olarak ellerini yıkamaktır.
İngiltere Halk Sağlığı Otoritesi, her cilt parçasını el bileğinden parmakların dibine, her seferinde bir elinize odaklanarak en az 20 saniye boyunca ovmanızı önerir.
Korona veritabanı tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, el yıkamanın, korona virüsü gibi bir hastalık geliştirme riskini azaltmanın en iyi yolu olduğunu ve virüse yakalanma ihtimallerini yüzde 54 oranında azalttığını gösterdi.

2- Özel telefonları temizleme

Uzmanlar insanları akıllı telefon ekranlarını günde iki kez bir alkollü mendil ile hastalığın yayılmasıyla mücadeleye yardımcı olmak için temizlemeye çağırdı.
Ortalama bir kişi telefonunu günde 2.600 kez alır ve yaklaşık 76 kez kullanır.
Cam benzeri yüzeyler virüs gelişimi için ideal bir ortamdır. Waterloo Üniversitesi'nde halk sağlığı profesörü Peter Hall, cep telefonlarını "taşınabilir petrol yemekleri" olarak nitelendirdi. İnsanların telefonlarını öğle yemeğinde temizledikleri ve akşam eve döndükten sonra, işte ve hareket halindeyken toplanan mikropları öldürmeleri önerilir.

3- Yaşlı yakınlarının korunması

Yaşlılar virüse yakalanma riski en yüksektir ve doktorlar, insanları hasta oldukları takdirde savunmasız akrabalarından uzak durmaya çağırmaktadır.
Geçen hafta Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Tedros Adhanum Gebresos, "60 yaş ve üzerindeyseniz, ciddi COVID19 gelişme riski daha fazladır" dedi. Kalabalık alanlardan veya hasta insanlarla etkileşime girebileceğiniz yerlerden kaçının.

4- Etkilenen yerlerden dönerken tavsiye alın

İngiltere'de halk sağlığı koronavirüsünden en çok etkilenen ülkelerden dönen insanları tıbbi yardım almaya çağırdı.
Koronovirüsün yayıldığı ülkelerden, kendi ülkelerine dönenler ev yerine özel bakım alanlarında kalmalı ve başka insanlarla temas etmekten kaçınmalı.

5- Korona virüsünden etkilenen bölgelere seyahat etmeyin

Koronovirüsün yaygın olarak yaşandığı ülkelere seyahata çıkılmamalı. 

6- Giysileri iyice yıkayın

Çamaşır suyu bazlı bir toz veya deterjan kullanarak çamaşırlarınızı 60 veya 40 ° C'de yıkayın.

7- Altta yatan sağlık koşullarının farkında olun

Temel sağlık koşullarına sahip kişilerden, hastalık yayılmaya devam ederse enfeksiyondan kaçınmak için kapalı yerlerde kalmaları istenebilir.
Diyabet, kalp problemleri ve solunum sistemi olan kişilerde koronavirüse yakalanma oranları, daha önce sağlık sorunları olan vakaları içermeyenlerden 10 kat daha fazladır.

8- Yüz maskelerini uygun şekilde kullanın

Yüz maskeleri giyen yolcuların ve alışveriş yapanların görüşü, koronavirüsün yayılmasıyla tüm dünyada maske kullanımı giderek daha popüler hale geldi.
WHO, sağlıklı insanların yüz maskelerini uygun şekilde kullanması gerektiğini hatırlatarak, gelişi güzel maske takmanın koronavirüsle mücadelenin başarısız olacağını hatırlattı.

9- Gerekli gıda maddelerinin saklanması

Büyük miktarlarda yiyecek veya diğer malların depolanmasına gerek yoktur; ancak sağlık görevlileri, öz izolasyona ihtiyaç duyulması durumunda bazı temel unsurları el altında tutmanın akıllıca olabileceğini belirtiyor.

Kaynak: The Sun

Haber Ara