Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Koronavirüse yakalanan Boris Johnson’dan, 30 milyon İngilize 'mektup'lu uyarı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Britanya Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki 30 milyon hane halkına mektup gönderecek. Johnson'ın vatandaşlara 'Evde kal' mesajı verdiği mektupta 'İşler iyi gitmeden önce daha kötü gidecek' ifadeleri yer aldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-29 10:02:52

Koronavirüse yakalanan Boris Johnson’dan, 30 milyon İngilize 'mektup'lu uyarı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Britanya Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki 30 milyon hane halkına mektup gönderecek. Johnson'ın vatandaşlara "Evde kal" mesajı verdiği mektupta "İşler iyi gitmeden önce daha kötü gidecek" ifadeleri yer aldı. 

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Covid-19 testi pozitif çıkan Johnson'ın mektubu 4 hafta içinde 30 milyon haneye ulaşacak. Mektubunda halka evde kalarak, Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) korumaları ve hayat kurtarmaları için çağrıda bulunacak Johnson, ayrıca hükümetin salgınla mücadele etmek ve işletmeler ile çalışanları desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu önlemleri anlatacak.

Johnson, göndereceği mektubunda "işlerin iyi gitmesinden önce daha kötüye gideceğini" belirtti. Johnson şöyle devam etti: "Ama doğru hazırlıkları uyguluyoruz. Kurallara ne kadar uyarsak o kadar az can kaybederiz ve hayat o kadar hızla normale döner." 

Johnson'ın vatandaşlara göndereceği mektubun hükûmet için 5.7 milyon Sterlin tutacağı belirtildi. 

Britanya genelinde Koronavirüs vakaları 17 bin 312'ye yükseldi. Son verilere göre bin 19 kişi hayatını kaybetti. 

Haber Ara