Dolar

32,5825

Euro

34,7950

Altın

2.511,68

Bist

9.693,46

Koronavirüse karşı ‘büyülü iksir' içen Sri Lanka Sağlık Bakanı Kovid-19'a yakalandı

Sri Lanka'da Hindu bir büyücünün koronavirüse karşı geliştirdiğini öne sürdüğü 'kutsal iksiri' etkili olduğunu savunup kullanan ve halka tavsiye eden Sağlık Bakanı Pavithra Wanniarachchi'nin koronavirüse yakalandığı bildirildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-24 14:01:09

Koronavirüse karşı ‘büyülü iksir' içen Sri Lanka Sağlık Bakanı Kovid-19'a yakalandı

Sri Lanka Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Wanniarachchi'nin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ve hastanede tedaviye alındığı belirtildi.

Ülkenin başkenti Kolombo yakınlarındaki Kegalle'de bir Hindu büyücü, "Kovid-19'a karşı ömür boyu koruma sağlayan" iksir geliştirdiğini iddia etmişti.

Büyücü, Hindu tanrıçası Kaali'nin rüyasında kendisine görünerek "insanlığı koronavirüsten kurtarmak için bal ve hindistan cevizi karışımlı iksir tavsiye ettiğini" iddia ettiği belirtilmişti.

Bakan Wanniarachchi ise aynı iksiri denediğini ve faydasını gördüğünü açıklamasının ardından binlerce kişi, karışımdan almak için Kegalle'ye akın etmişti.

Muhalefet partileri ise karışımın salgına karşı koruyucu hiçbir verinin olmadığını belirterek, Sağlık Bakanı'nı halkı yanlış yönlendirmekle suçlamıştı.

download_24

‘Ceset yakma zorunluluğu'na tepki

Bakan Wanniarachchi, salgında ölen insanların cesetlerinin din ve inanç farkı gözetmeden krematoryumda yakma zorunluluğunu savunması nedeniyle de eleştiriliyor.

Zorunlu ceset yakma uygulamasına karşı çıkan ve bu uygulamanın Müslümanlara karşı ayrımcılık olduğunu söyleyen Sri Lankalı Müslümanlar, salgında ölen Müslümanların cenazelerinin toprağa verilmesini talep ediyor.

Sağlık Bakanlığının atadığı 11 kişilik Hekimler Birliği Heyeti, konuya ilişkin 2 Ocak'ta yayımladıkları raporda, "Uzman heyeti, salgından ölenlerin cesedinin kaldırılmasına yönelik tavsiyeleri gözden geçirerek, sağlık tedbirlerine riayet edilmek kaydıyla ölü yakmanın yanı sıra toprağa verme işleminin de uygulanabileceğine karar vermiştir." açıklamasında bulunmuştu.

Heyetin raporuna rağmen Sağlık Bakanı Wanniarachchi, 7 Ocak'taki meclis oturumunda "sağlık güvenliği gerekçesiyle" ceset yakma uygulamasını sürdüreceklerini duyurmuştu.

Haber Ara