Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

(Koronavirüs) İtalya'da mezarlar açılabilir

Koronavirüs salgınının Avrupa'daki merkez üssü İtalya'da araştırmacılar virüsün düşünülenden daha önce yayılmaya başlamış olabileceği ihtimali üzerinde durarak, geçen yılın son çeyreğinde Lombardiya bölgesinde normalin üzerinde zatürre veya grip vakasının görülüp görülmediğini inceliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-29 08:58:16

(Koronavirüs) İtalya'da mezarlar açılabilir

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) vaka sayısı 652 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 30 bin 313'e yükseldi. Taburcu olanların sayısı 137 bin 313 olarak açıklandı.

İTALYA İÇİN ÜRKÜTEN İDDİA: MEZARLAR AÇILABİLİR

Hürriyet'te yer alan habere göre İtalya'da araştırmacılar, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün düşünülenden daha önce yayılmaya başlamış olabileceği ihtimali üzerinde durarak, geçen yılın son çeyreğinde Lombardiya bölgesinde normalin üzerinde zatürre veya grip vakasının görülüp görülmediğini inceliyor.

Milano Üniversitesi'nde epidemiyoloji ve tıbbı istatistik profesörü olan Adriano Decarli, geçen yılın Ekim ile Aralık ayları arasında Milano ve Lodi arasındaki bölgede zatürre ve grip teşhisiyle hastaneye kaldırılanların sayısında ciddi artış olduğunu belirlediklerini söyledi.

"NORMALİN ÇOK ÜZERİNDE ZATÜRRE VE GRİP”

Tam sayı veremeyeceğini belirten Decarli, ancak bölgede normalden "yüzlerce” daha fazla kişinin bu üç aylık dönemde hastanelerde tedavi altına alındığını, bazılarının hayatını kaybettiğini belirtti. Milano ve Lodi, İtalya'da koronavirüsün en fazla can aldığı şehirler arasında bulunuyor.

Hastane kayıtları ve hastaneden çıktıktan sonra evinde hayatını kaybedenler de dahil, söz konusu vakalarla ilgili tıbbı verileri inceleyen Decarli, yeni koronavirüsün İtalya'ya o dönemde yayılıp yayılmadığını tespit etmeye çalışıyor.

"VİRÜSÜN İTALYA'YA ARALIK 2019'DA GELİP GELMEDİĞİNİ MERAK EDİYORUZ"

Decarli, "Virüsün 2019 sonunda İtalya'ya gelip gelmediğini anlamak istiyoruz. Eğer öyleyse, neden uzun bir süre bu tespit edilemedi? Tespit edilebilseydi, salgında muhtemel bir ikinci dalgayı karşılamak üzere önümüzde daha net bir tablo olurdu” diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre yeni tip koronavirüs ve virüsün neden olduğu COVID-19 solunum yolları ve akciğer hastalığı ilk kez Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde tespit edildi.

"MEZARLAR AÇILABİLİR”

Profesör Decarli, araştırma tamamlandığında sağlık yetkililerinin söz konusu şüpheli belirtilerle o dönem hayatını kaybeden insanların mezarlarının açılmasını isteyebileceğine işaret etti.

Haber Ara