Dolar

32,4996

Euro

34,8527

Altın

2.474,56

Bist

9.530,47

(Koronavirüs) 'İlk bulgulardan biri göz enfeksiyonu'

Medipol Mega Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, koronavirüsün ilk bulgularından birinin göz enfeksiyonu olabileceğini söyleyerek, göz hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Tanrıverdi, alerji veya tahrişe neden olabilecek kimyasal içeren ıslak mendillerden uzak durulması gerektiğini bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-01 13:02:21

(Koronavirüs) 'İlk bulgulardan biri göz enfeksiyonu'

Dr. Cafer Tanrıverdi, "Eğer kendinizde veya çevrenizdekilerde gözlerde kızarıklık, çapaklanma, ödem ve akıntı varsa mutlaka karantina kurallarına uyun ve sağlık merkezine başvurun. Koronavirüsten korunmak için göz hijyeninize dikkat edin. Göz ve yüz çevrenizi temiz tutmak için doğal beyaz sabunla yıkayarak bol su ile durulayabilirsiniz. Alerji veya tahrişe neden olabilecek kimyasal içeren ıslak mendillerden uzak durun" ifadelerini kullandı.

"GÖZ DAMLANIZI PAYLAŞMAYIN"

Bahar mevsiminin de gelmesiyle alerjik göz hastalıklarında artış beklendiğini aktaran Tanrıverdi, "Göz kaşıntısı nedeniyle göz ovalama ve ellerin göz teması, alerjik bireylerde normalden daha sık oluyor. Bu bireylerin elleri ile göz temasını en aza indirebilmek için uygun medikal tedavileri ihmal etmeyin. Göz damlalarınızı da kimseyle paylaşmayın" değerlendirmesinde bulundu.

Cafer Tanrıverdi, kontak lens kullanıcılarını koronavirüs bulaşıcılığı hakkında uyarırken, şunları kaydetti:

"Kişilerin kontak lenslerini takıp çıkarırken ellerini çok titizlikle yıkaması gerekiyor. Pandemi döneminde mümkünse günlük 'kullan-at' lens kullanılmasını öneriyoruz. Aylık lens kullanan hastalarımıza ise hijyene her zamankinden daha fazla dikkat etmelerini ve lens solüsyonlarını her gün mutlaka değiştirmelerini öneriyoruz. Sizi virüsten tam olarak korumaz ama teması azaltmak adına lens yerine gözlük kullanabilirsiniz."

Gözlük kullananların numaralı ya da güneş gözlüklerini sık aralıklarla dezenfekte etmeleri gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, "Koronavirüsü ellerimiz ile gözümüze taşıyabiliriz. Bu nedenle ellerimizi en az 20 saniye süreyle sabunla sık sık yıkamalıyız. Kendimizi ve her bireyi hasta gibi kabul ederek sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Elimizle gözümüz, ağzımız ve burnumuza sık temas etmekten kaçınmalıyız. Gözlüklerinizi sürekli aynı temizlik bezi yerine, tek kullanımlık mendiller ile silebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1412760_2

Haber Ara