Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Koronavirüs hangi ülkede, hangi devlet yetkililerini etkiledi?

Koronavirüs tüm dünyada milyonlarca insanı etkilerken yayıldığı ülkelerde kabinelere, devlet görevlilerine de bulaşmış durumda. Virüs şu ana kadar İran'da bazı devlet görevlilerinin hayatını kaybetmesine sebep olurken, Avrupa'da da üst düzey isimlerin enfekte olmasına sebep oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-11 15:10:00

Koronavirüs hangi ülkede, hangi devlet yetkililerini etkiledi?

Koronavirüs dünyanın birçok yerine yayıldı. Bazı ülkelerde yalnızca vatandaşları değil, devlet görevlilerini de etkiledi. Şarku'l Avsat'ın derlediği habere göre bazı ülkelerde Cumhurbaşkanını, bazı ülkelerde komutanları, bazılarında ise milletvekillerini etkileyen virüsün yayıldığı üst düzey görevlilerin ülkeleri, görevleri ve isimleri şu şekilde:

FRANSA KÜLTÜR BAKANI

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, birkaç milletvekilinin ardından Kültür Bakanı Franck Riester'ın da koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı, Veran'ın durumunun iyiye gittiğini ve evinde dinlendiğini belirtti.

Kültür Bakanlığı kaynakları, Veran'ın virüsü, koronavirüs tespit edilen beş milletvekilinden kapmış olabileceğini söyledi.

Kaynaklar, Veran'ın birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldiğine de dikkat çekti.

PORTEKİZ CUMHURBAŞKANI

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, kısa süre önce ziyaret ettiği okulda koronavirüs görülmesi nedeniyle kendisini karantinaya aldı.

Cumhurbaşkanlığı, Marcelo Rebelo de Sousa'ya yapılan testin negatif çıkmasına rağmen, 14 gün evden çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, İtalya'ya seyahat ettikten sonra tedbiren Brüksel'deki evinde kendisini karantinaya aldığını açıkladı.

İtalya vatandaşı Sassoli, “Parlamento görevlerini yerine getirmek için çalışmaya devam edecek. Hiçbir virüs demokrasiyi engelleyemez” şeklinde bir açıklama yaptı.

İTALYA GENELKURMAY BAŞKANI

İtalya Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı General Salvatore Farina'da koronavirüs tespit edildiğini bildirdi
Piemonte Bölge Başkanı Alberto Cirio'ya da koronavirüs teşhisi konuldu.

Cirio, Facebook hesabından paylaştığı video ile evden kendisini karantinaya aldığını duyurdu.

AVRUPA'DAKİ ABD'Lİ KORGENERAL

ABD ordusu, Avrupa'daki üst düzey komutanlardan olan Korgeneral Christopher Cavalli'nin bazı personelle birlikte Almanya'daki bir konferansta koronavirüsüne maruz kalmış olabileceğini açıkladı.

Açıklamada, Korgeneral Christopher Cavalli'nin durumunun izlendiği ve şu an için evinden çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
ABD'li bir yetkili Reuters'e verdiği demeçte, konferansın kara kuvvetleri liderlerini içerdiğini ve geçen hafta Almanya'nın Wiesbaden şehrinde düzenlendiğini söyledi.

Yetkili, yabancı katılımcılardan birine yapılan testlerde bu kişide virüs tespit edildiğini de sözlerine ekledi.

ABD'Lİ SENATÖRLER

ABD Başkanı Donald Trump ile yakından iletişim kuran Cumhuriyetçi Partili Senatör Ted Cruz ve Temsilciler Meclisi Üyesi Paul Gosar da dahil olmak üzere 5 Kongre üyesi koronavirüs tespit edilen kişilerle temas kurdukları için gönüllü karantina kararı aldı.

FRANSIZ PARLAMENTERLER

Fransa'da bir Parlamento personelinin yanı sıra beş parlamentere koronavirüs teşhisi kondu.

İNGİLİZ MİLLETVEKİLLERİ

İngiltere'de İşçi Partisi milletvekilleri Alex Sobel and Lilian Greenwood, katıldıkları konferansta bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından gönüllü olarak karantinaya girme kararı aldı.

İskoç Milletvekili John McNeilly de, aynı konferansa katılması nedeniyle kendisini karantina altına aldı.

İRANLI YETKİLİLER

İran, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. Koronavirüs nedeniyle siyasi yetkililer arasında hayatını kaybedenler oldu.

Tahran, iki milletvekili, Devrim Muhafızları'nın iki generali ve Havza İlmiyye alimlerinden 3'ünün koronavirüs nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Ayrıca 25 milletvekili ile Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Yardımcısı'nda koronavirüs tespit edildiğini de bildirildi.

MOĞOLİSTAN CUMHURBAŞKANI


Moğolistan resmi haber ajansı Montsame'ye göre Moğolistan Cumhurbaşkanı Khaltmaa Battulga, Çin'e yaptığı ziyaretin ardından tedbir amacıyla başkent Ulanbator'da 14 günlük karantina altına alındı.

Çin'in başkenti Pekin'de Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştükten sonra heyeti ile karantinaya alınan Moğolistan Cumhurbaşkanı'nın koronavirüs testi negatif çıktı.

 

Haber Ara