Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Koronavirüs enfeksiyonundan korunmanın en iyi yolu

İngiltere'de halk sağlığı artık el yapımı dezenfektanların bizi virüsten korumayacağını söyleyerek buna karşı uyarıyor. Bunun yerine, Ulusal Enfeksiyon Servisi Direktör Yardımcısı Dr. Nick Finn, insanları 20 saniye boyunca elleri sabun ve suyla temizlemeye devam etmeye çağırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 10:37:03

Koronavirüs enfeksiyonundan korunmanın en iyi yolu

Çin'in Wuhan şehrinden ortaya çıkan ölümcül koronavirüsü, dünyaya hızla yayılırken; insanlar mümkün olduğunca daha fazla el dezenfektanı depolamaya, hatta aloe vera jeli ve alkol kullanarak kendilerini korumaya çalışıyorlar.

Ancak İngiltere'de halk sağlığı, artık el yapımı dezenfektanların bizi virüsten korumayacağını söyleyerek buna karşı uyarıyor.

Ulusal Enfeksiyon Servisi Direktör Yardımcısı Dr. Nick Finn, insanları 20 saniye boyunca elleri sabun ve suyla temizlemeye devam etmeye çağırarak, "Kendinizi koronavirüs enfeksiyonundan korumanın en iyi yolu, ellerinizi düzenli olarak sabun ve su ile yıkamaktır" dedi.

“Ev yapımı el dezenfektanlarının ellerini düzenli olarak sabun ve su ile yıkayabilen çoğu insan için gerekli değildir” diyen Sussex Üniversitesi'nden bir immünolog olan Dr. Gina Macoche de, ayrıca, ev yapımı bir el dezenfektanı kullanırken, özellikle kullanılan bileşenlerin konsantrasyonları bilinmediğinde, cilde de zarar verme olasılığı konusunda uyardı.

Kaynak: The Sun

Haber Ara