Dolar

32,3556

Euro

35,2428

Altın

2.325,07

Bist

9.079,97

Koronavirüs en çok nerede bulaşıyor?

Koromavirüste dünyanın büyük bölümünün 'ikinci dalga' kaygısıyla yaşadığı günlerde, Rus basınında İsrail Sağlık Bakanlığı'nın bir araştırması geniş yer buldu. Araştırma, insanların koronavirüsü en çok nerede kaptığı ile ilgili ayrıntılı bir liste hazırladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-10 10:32:17

Koronavirüs en çok nerede bulaşıyor?

Koromavirüste dünyanın büyük bölümünün "ikinci dalga" kaygısıyla yaşadığı günlerde, Rus basınında İsrail Sağlık Bakanlığı'nın bir araştırması geniş yer buldu.  Araştırma, insanların koronavirüsü en çok nerede kaptığı ile ilgili ayrıntılı bir liste hazırladı.

Araştırma sonucunda virüs kapma riskinin en düşük ve en yüksek olduğu yer ve faaliyetler 9 kategoride toplandı. Buna göre, 1'den 9'a gidildikçe virüs kapma riski artıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, özellikle 7'nci kategori ve üstünde virüs kapma riskin son derece yüksek olduğuna dikkat çekti.
 
1. kategori: insanın kendi evi, açık hava.
2. kategori: benzin doldurma, kamp yapma, müze ziyareti.
3. kategori: misafirlik, doktor ziyareti, ev dışında bir yerde yemek, süpermarkete gitmek, plajda dinlenmek, sokakta yürümek.
4. kategori: halka açık havuzda yüzmek, alışveriş merkezine gitmek, umumi tuvaletleri kullanmak, piknik yapmak, otelde kalmak.
5. kategori: sinema, kumarhane, iş, kuaför gibi yerlere gitmek, çocuklar için okul, yaz kampı, spor müsabakalarına gitmek.
6. kategori: uçağa binmek, restoranda yemek, otobüs ve trenle yolculuk etmek, spor salonuna gitmek, basketbol oynamak, huzurevine ziyarete gitmek, sosyal mesafeyi ihlal eden her türlü etkinlik.
 
7. kategori : düğüne gitmek, maske kullanmamak, insanlarla kucaklaşmak, yemekhanede yemek yemek, çocuk parkına gitmek.
8. kategori: tiyatro, konser salonu, ibadethane, bar gibi yerlere gitmek, partilere katılmak.
9. kategori: gece kulübüne gitmek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara