Dolar

32,5943

Euro

34,7879

Altın

2.497,71

Bist

9.455,83

Koronavirüs aşısı ve kanser hastalığı üzerinde çalışan Rus doktor ölü bulundu

Rusya'da koronavirüs aşısı üzerinde çalışmalar yapan 45 yaşındaki Alexander Kagansky, ölü bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 17:47:06

Koronavirüs aşısı ve kanser hastalığı üzerinde çalışan Rus doktor ölü bulundu

Rusya'da Kovid-19'a karşı aşı çalışmalarına katılan ve büyük ilerleme sağlayan 45 yaşındaki Alexander Kagansky, önceki gece 14'üncü kattaki apartman dairesinden düşerek hayatını kaybetti.

Rus gazetesi Moskovsky Komsomolets'te yer alan habere göre; Alexander Kagansky'nin vücudunda bıçak darbesi olduğu anlaşılan izler bulunduğu belirtildi. St. Petersburg'da yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yerel polis Kagansky'nin düşmeden önce evde bir kişiyle boğuştuğunu belirtti.

Haber7'nin haberine göre; 45 yaşındaki araştırmacının ölümünün şüpheli olduğunu açıklayan yetkililer, 13 yıl İskoçya'da çalışmalarını sürdürdüğü ve 2017'den bu yana Rusya'daki Far Eastern Federal Üniversitesi'ndeki Genom ve Canlandırıcı Tıp Merkezi'nde direktör olarak çalışan Kagansky'nin, ölmeden önce koronavirüs aşısı üzerinde araştırmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

14-360x225

Kagansky kimdi?

Alexander (Sasha) Kagansky, Rusya, Vladivostok'daki Uzak Doğu Federal Üniversitesi Biyotıp Fakültesi Genomik ve Rejeneratif Tıp Merkezi'nin Direktörüdür. Araştırma alanı, normal hücrelerde ve hastalıklarda hücre yapısının moleküler temelini anlamayı, ilaç keşfini ve moleküler tıbbın geleceği için çok önemli olacak olan kanseri iyileştirmenin ve dokuları yenilemenin yollarını bulmayı amaçlamaktaydı. Çalışmalarında genetik, sentetik biyoloji, biyokimya ve proteomiği birleştirdi. Edinburgh Üniversitesi, Genetik ve Moleküler Tıp Enstitüsü, MRC İnsan Genetiği Birimi'nde Başbakan Üyesi olmadan önce ve Sentetik Epigenetik Laboratuvarı'nda araştırmaya liderlik yapan Kagansky, 2005 - 2012'de Edinburgh Üniversitesi Hücre Biyolojisi için Wellcome Trust Centre'da çalıştı. Doktora sonrası araştırma görevlisi olarak (2010'a kadar Robin Allshire laboratuvarı) ve ardından kıdemli araştırma görevlisi (Bill Earnshaw laboratuvarı) olarak ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde 3 yıl geçirdi. 2004 yılında Moleküler Biyoloji Doktorası yaptı.

Haber Ara