Dolar

32,3368

Euro

35,1093

Altın

2.238,70

Bist

8.768,23

Koronavirüs aşısı nerede yapılıyor?

Koronavirüs aşısı nerede yapılıyor? Koronavirüs aşısı yaptıracak olan kişiler, aşıların nerede yapılacağını merak ediyor. Özellikle hasta, yaşlı ve bakım ihtiyacı olan kişilerin aşıyı nasıl olacağı araştırılıyor. Peki ama aşı nerede yapılacak? Aşı olmak isteyen fakat engelli olan veya evinden çıkamayan aşıyı nasıl yaptıracak? Aşı yapmak için eve geliyorlar mı? İşte detaylar..

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-23 12:52:16

Koronavirüs aşısı nerede yapılıyor?

 Koronavirüs aşısı yaptıracak olan kişiler, aşıların nerede yapılacağını merak ediyor. Özellikle hasta, yaşlı ve bakım ihtiyacı olan kişilerin aşıyı nasıl olacağı araştırılıyor. Peki ama aşı nerede yapılacak?

Koronavirüs aşısı nerede yapılıyor?

COVID-19 aşıları,  öncelikli olarak Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere aşılama aşılama hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında yapılacaktır. Yaşlı bakımevleri, engelli rehabilitasyon merkezleri ve koruma evlerinde kalanlar ile hizmet sunanlara Toplum Sağlığı Merkezleri/İlçe Sağlık Müdürlükleri ekiplerince aşılama hizmeti verilecektir.

Evde sağlık hizmeti sistemine kayıtlı olan kişilerin aşılamaları, bu hizmeti veren ve aşı uygulamaya yetkili olan sağlık personeli tarafından yapılacaktır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen aşılar, aşılama hizmeti sunulan sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanacaktır.

Haber Ara