Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Korona virüs salgını Amerika'da başkanlık seçimlerini nasıl etkileyecek?

Amerika'da seçimler 3 Kasımda Demokratların tek adayı durumunda ki Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasında geçecek gibi görünüyor. Korona virüs salgını Trump'ın en çok önem verdiği ekonomiyi kötü etkilemiş durumda. Pek bu durum seçimlere nasıl yansıyacak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-25 21:29:32

Korona virüs salgını Amerika'da başkanlık seçimlerini nasıl etkileyecek?

ABD, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerine yeni tip korona virüs salgınının gölgesinde hazırlanırken ABD Başkanı Donald Trump'ın siyasi geleceği, başta ekonomik toparlanma olmak üzere bir dizi faktörün seyrine göre şekillenecek. 

Trump ile Demokratların tek adayı konumundaki Joe Biden arasındaki yarış tüm hızıyla sürerken, gözler daha ziyade salgının vurduğu Amerikan ekonomisine çevrilmiş durumda. Ülke geneli anketlerinde önde çıkan Biden, "kararsız eyaletler (swing states)" denen kritik eyaletlerde ise Trump'la başa baş görünüyor. Medyadaki yansımalara bakıldığında ise Kovid-19 salgınının en çok da "Trump'ın en önemli kozu" olan ekonomiyi vurduğuna dikkat çekiliyor.

Trump yönetiminin tedbir almakta geç kalıp kalmadığından virüsün Çin'de bir laboratuvardan çıkıp çıkmadığına kadar birçok başlıkta birbirlerinden ciddi şekilde ayrışan Cumhuriyetçiler ile Demokratlar, son yılların en kritik başkanlık seçimi için gün sayıyor. Böylesine bir kriz döneminde hangi konu başlıklarının seçimleri ne şekilde etkileyebileceğine ilişkin tartışmalar da Amerikan kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

Bu tartışmaların ışığı altında genel kanı, seçimlere kadar hissedilebilir bir ekonomik toparlanmayı başarabilmesi durumunda Trump'ın halen Biden'dan bir adım önde olduğu, ekonomik toparlanmayı başaramaması durumunda ise Biden'ın rahat kazanacağı yönünde.

 

 

Haber Ara