Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Korona erkeklere kadınlardan daha çok vuruyor ... ve nedeni bu!

Bir çalışma, yaşlı erkeklerin aynı yaştaki kadınlara kıyasla koronavirüsten etkilenme ve ölme olasılığının daha yüksek olduğu sonucuna vardı. Bilim insanları, kadınların vücutlarının virüsle enfekte olan hücreleri hedefleyebilecek ve enfeksiyonun yayılmasını durdurabilecek daha fazla miktarda T hücresi ürettiğini ortaya çıkardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 07:36:31

Korona erkeklere kadınlardan daha çok vuruyor ... ve nedeni bu!

Koronavirüs salgını kabusu bütün dünyada sürerken, yapılan bir çalışma ilginç bir sonucu ortaya çıkardı.

Bir çalışma, yaşlı erkeklerin aynı yaştaki kadınlara kıyasla koronavirüsten etkilenme ve ölme olasılığının daha yüksek olduğu sonucuna vardı.

"Nature" dergisinde yayınlanan bir araştırma, erkeklerde, özellikle 60 yaşın üzerindekilerde koronavirüsüne karşı bağışıklık tepkisinin kadınlara göre daha zayıf olduğunu gösterdi.

Bilim insanları, kadınların vücutlarının virüsle enfekte olan hücreleri hedefleyebilecek ve enfeksiyonun yayılmasını durdurabilecek daha fazla miktarda T hücresi ürettiğini ortaya çıkardı.

Erkekler daha zayıf T hücre aktivitesi gösterirken, bu konunun erkeklerin yaşı ile ilişkili olduğu ve yaşlandıkça T hücre yanıtlarının daha zayıf olduğu bulundu.

Araştırmayı yöneten Yale Üniversitesi'nden bir immünolog olan Dr. Akiko Iwasaki, "Doğal virüsün erkeklerde yeterli bağışıklık tepkisi oluşturmadığı açık" dedi ve erkeklerin enfeksiyona karşı korunmak için aşılara daha fazla güvenmesi gerekebileceğini belirtti.

Çalışmanın sonuçları, bağışıklık sisteminin çeşitli zorluklara yanıt verme yeteneğindeki cinsiyetler arasındaki farklılıklar hakkında bilimsel olarak bilinenlerle tutarlı olduğu açıklandı.

Kadınlar, sağlık sorunlarına daha hızlı ve daha güçlü tepki veriyor, bunun nedeni belki de vücutlarının doğmamış veya yeni doğmuş bebekleri tehdit eden patojenlerle savaşmak için doğal olarak tasarlanmış olması.

Kaynak: The New York Times

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara