Dolar

32,5258

Euro

34,7471

Altın

2.490,46

Bist

9.524,59

Korona bile engel olamadı! Selman, bir Avrupa ülkesi ligine de el attı

Ülkesi koronavirüs yüzünden zor günler geçiren Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman, bir Avrupa ülkesi ligine de el attı. Selman, Newcastle United’ı satın almak için kulübün sahibi Mike Ashley ile görüşmelere başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-14 16:25:20

Korona bile engel olamadı! Selman, bir Avrupa ülkesi ligine de el attı

Ülkesi koronavirüs yüzünden zor günler geçiren Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman, bir Avrupa ülkesi ligine de el attı.

Prenes Selman, Newcastle United'ı satın almak için kulübün sahibi Mike Ashley ile görüşmelere başladı.

The Sun'da yer alan habere göre, 31 satış belgesi ortaya çıktı. Muhammed bin Selman, kulübün yüzde 80'ine sahip olacak. Kulübün yüzde 10'luk kısmı hali hazırda kulübün sahibi Mike Ashley'e ait lacak diğer yüzde 10'luk kısım ise Reuben kardeşlerin mülk geliştiricilerine ait olacak.

Suudi Prens Selman, Suudi kraliyet ailesinin Kamu Yatırım Fonu aracılığıyla Newcastle'ı satın almak için 340 milyon sterlinlik bir teklifte bulundu. Görüşmeler şeyh Mansour'un Manchester City'yi alırken kullandığı PCP Capital Partners finansal danışmanlık şirketi aracılığıyla devam ediyor.

The Sun'ın son dakika olarak duyurduğu haberde, Suudi Prens Selman ile Newcastle sahibi Mike Ashley arasında satış görüşmeleri resmen başladı.

Anlaşmanın yüzde 90 olarak tamamlandığı belirtilen haberde son detayların görüşüldüğü ifade edildi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen Premier Lig'de bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Newcastle United, 35 puanla 13. sırada yer alıyor...

Newcastle United taraftarları Mike Ashley'in kulübü Suudi yatırım fonuna satmasına karşı çıkarak, "Ashley'a karşı birlik' pankartlarıyla tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Suudi Prens Selman'ın Newcastle United'a çok büyük bir yatırım yapacağı ve dünyaca ünlü yıldız isimleri kadroya katacağı iddia edildi.

Haber Ara