Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Korkmayın, bu bir reform'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-22 06:56:51

'Korkmayın, bu bir reform'

Ajansların aktardığı bilgide; Anayasa değişikliği ile yönetimde istikrarın sağlanacağını ve bunun bir reform olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin, siyasi istikrarı teminat altına alacak bir Anayasa değişikliğinin arifesinde olması sizi korkutmasın" dedi.

Fintech Forum'16'da konuşan Şimşek, siyasi istikrar konusunun sağlam bir şekilde teminat altına alınması gerektiğini söyledi.

"Burada korkularınız olabilir, ama şunu net olarak söylüyorum; Türkiye'nin, siyasi istikrarı teminat altına alacak bir Anayasa değişikliğinin arifesinde olması sizi korkutmasın" diyen Şimşek, Türkiye'de Anayasa değişikliği ile yönetimde istikrarın sağlanacağını ve bunun bir reform olduğunu dile getirdi.

Şimşek, milletin desteğini alan bir Cumhurbaşkanının kendi ekibini serbest bir şekilde oluşturacağını ve 5 yıllığına programını uygulayabileceğini, bunun çok önemli olduğunu ifade etti. Temsilde adalet meselesine de değinen Şimşek, yüzde 10 olan barajın da yumuşatılabileceğini ya da kaldırılabileceğini bildirdi.

'BİR MİKTAR ODAKLANMAK, BİR MİKTAR DA ZAMAN GEREKLİ'

Türkiye'nin birçok sorunu çözdüğünü ama çözebileceği birçok sorununun bulunduğunu ve bunların hepsinin çözümünün olduğunu belirten Şimşek, "Bir miktar odaklanmak, bir miktar da zaman gerekiyor" dedi.

Şimşek, reform yapmanın zor olduğunu ama imkansız olmadığını dile getirdi. Bir an önce Anayasa değişikliğinin aradan çıkması, hemen akabinde de diğer reformların çok güçlü bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan Şimşek, 2016 yılının çok sıkıntılı bir yıl olduğunu, ona rağmen birçok reform yapıldığına işaret ederek, yapılan reformları anlattı.

Haber Ara