Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

Körfez ülkelerine Husi tehdidi

Yemen'de İran desteği ile varlık gösteren Şii Husilerin Lideri Abdul Malik El Husi, grubunun Suudi Arabistan’ın petrol tankerlerini vurabileceği tehdidinde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-16 00:26:46

Körfez ülkelerine Husi tehdidi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yemen'de gruplar üzerinden vekâlet savaşı yürüten Suudi Arabistan ve İran arasında yeni bir gerilim daha kapıda... Bölgede İran desteği ile varlık gösteren Şii Husilerin Lideri Abdul Malik El Husi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonu tehdit eden bir mesaj yayınladı. 

"SUUDİ PETROL TANKERLERİ..."

Televizyon aracılığıyla yaptığı açıklamada "Suudi petrol tankerlerini hedef alabiliriz her şeyi yapabiliriz" ifadelerini kullanan El Husi, "Birleşik Arap Emirlikleri BAE'nin başkenti Abu Dabi'yi ve Suudi Arabistan'ın herhangi bir yerini vurabilecek güçte balistik füzelerinin olduğunu" söyledi.

Şii Husilerin Lideri Abdul Malik El Husi:

abdulmalik-el-husi-1200x545_c

BAE'YE FÜZEYİ HATIRLATTI

Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu ayın başında bir füze fırlattıklarını kaydeden Abdul Malik El Husi, ülkenin artık güvende olmadığı imasında bulundu. El Husi, BAE'ye fırlattığını söylediği füze hakkında detay vermezken Abu Dabi Yönetimi de konuya ilişkin bir açıklama yayınlamadı. BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargash, resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunarak ülkesinin Husi tehditlerinden dolayı sinmeyeceğini belirtti.

 

Haber Ara