Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Körfez ülkeleri, darbeci Sudan yönetimine destek için sıraya girdi

Sudan’da Ömer Beşir’i devirerek yönetimi ele geçiren askeri darbe yönetimine, Körfez ülkelerinin destek ziyareti sürüyor. S.Arabistan, Mısır ve BAE’den sonra Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed, Hartum’u ziyaret ederek Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdelfattah Burhan’a, Kralın destek mesajını iletti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-23 19:19:40

Körfez ülkeleri, darbeci Sudan yönetimine destek için sıraya girdi

Sudan'da Devlet Başkanı Ömer Beşir'in askeri darbeyle görevden alınmasından sonra, Beşir yönetimine düşman olan başta Suudi Arabistan, BAE ve Mısır olmak üzere derbe yönetimine destek vermek için bu ülkeye yaptıkları ziyaretler sürüyor. 

Suudi Arabistan Krallığı ve Birleşik Arap Emirlikleri'den sonra Bahrey'de de derbe yönetimine destek vermek için Hartum'un kapısını çaldı.
Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed, dün akşam Sudan'ın başkenti Hartum'u ziyaret ederek, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdelfattah Burhan ile bir araya geldi.

KRAL'IN DESTEĞİNİ İLETTİ

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Halid bin Ahmed, Bahreyn kralı Hamad bin İsa el-Halife'den bir mesaj iletti ve bu önemli tarihi aşamada Sudan ve halkını destek vermek istediğini doğruladı.

Ömer Beşir'in devrilmesinden sonra bir Arap Dışişleri Bakanı tarafından Sudan'a yapılan ilk ziyarette, Halid bin Ahmed, “Bahreyn'in Sudan'la kurulan kardeşçe ilişkilerden gurur duyması ve bu ilişkileri hem ülkelerin hem de kardeşlerin halklarının çıkarlarını destekleyecek şekilde çeşitli alanlardaki güçlenmesini sağlamasını dile getirdi. Bahreyn, Sudan'la birlikte ve herkese desteğini, egemenliğini, güvenliğini ve ulusal birliğini korumasını sağlıyor” dedi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri geçen Pazar günü, Sudan için 3 milyar dolarlık ortak yardım paketi açıklamışlardı. Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'ya göre, Riyad ve Abu Dabi'nin Sudan'a sunduğu 3 milyar dolarlık yardım paketinin 500 milyon dolarlık kısmının Sudan Merkez Bankası'nın hesabına yatırılacağı belirtilmişti. Meblağın geri kalan kısmının Sudan halkının gıda, ilaç ve petrol ürünleri gibi temel ihtiyaçlarına tahsis edileceği dile getirilmişti.

 

 

 

 

 

Haber Ara