Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

'Köprü ücretlerine indirim gelebilir'

Habertürk yazarı Güntay Şimşek,: Fiyatlar % 50 aşağı çekilerek, 80 bin araçtan toplanma yoluna gidilip ciro garantisine çevrilebilir.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 11:49:06

'Köprü ücretlerine indirim gelebilir'

Yazar Şimşek, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın Avrasya Tüneli için 21 Aralık'tan itibaren geçerli olmak üzere resmi olmayan bir ücret belirleyeceklerini açıklamasıyla ilgili olarak "Bakan Arslan, bu zaman diliminde Avrasya Tüneli'nin özellikle ücretsiz olmayacağına dikkat çekiyor. Ancak yaptığım araştırmalara göre bu zaman zarfında, devletin üstlenici firmaya verdiği geçiş ücreti garantileri çerçevesinde, yeni bir fiyatlandırma modeli üzerinde kafa yorulacak" iddiasını ileri sürdü.

Güntay Şimşek'in "Ekonomideki küçülme krizden fırsat çıkarma..." başlıklı yazısı şöyle:

Malum olduğu üzere İzmit Körfezi'nin yeni gerdanı Osmangazi Köprüsü ve paralı geçilen bağlantı yolları, büyük tonajlı araçların mecburi güzergâhı olan İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim ve gelecek hafta hizmete girecek Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretleri, ihale kriterleri gereğince dolarla belirlenmişti. TL'nin tahminlerin ötesinde dolar karşısında uğradığı değer kaybı sonrasında bu geçiş ücretleri, Türk halkının bu ulaşım imkânlarını kullanmalarını zorlaştırdı. Tercih oranları fiyatlar yüzünden düştü.

''YENİ BİR ŞEYLER OLABİLİR''

İşte tüm projeler için yeni bir şeyler olabilir. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli için 21 Aralık'tan geçerli olmak üzere resmi olmayan bir ücret belirleyeceklerini açıkladı. 31 Aralık'a kadar bu ücretle geçilecekmiş, 11 günde toplanan para da sosyal sorumluluk projelerine aktarılacakmış. Bakan Arslan, bu zaman diliminde Avrasya Tüneli'nin özellikle ücretsiz olmayacağına dikkat çekiyor. Ancak yaptığım araştırmalara göre bu zaman zarfında, devletin üstlenici firmaya verdiği geçiş ücreti garantileri çerçevesinde, yeni bir fiyatlandırma modeli üzerinde kafa yorulacak.

Haber Ara