Dolar

32,5578

Euro

34,9923

Altın

2.436,33

Bist

9.774,46

Kopenhag'dan sığınmacı çocuklara destek

Kopenhag'dan sığınmacı çocuklara destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-20 22:42:53

Kopenhag'dan sığınmacı çocuklara destek
Kopenhag Futbol Takımı, Danimarka Süper Ligi'nde Hobro ile yaptığı maça sığınmacı çocukları davet etti.

Başkent Kopenhag ve çevresindeki kamplardan 300 sığınmacı genç ve çocuğu karşılaşmaya davet eden Kopenhag Kulübü, misafirlerini özel tribünde ağırladı. Kulüp tarafından sığınmacılara içinde çeşitli hediyelerin olduğu birer çanta verildi.

Suriye'nin Halep kentinden gelen 13 yaşındaki Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir senedir buradayım ve Danimarka okuluna gidiyorum. Danca öğrendim ve arkadaşlarıma yardım ediyorum. Onlara tercümanlık ediyorum. Bugün çok mutluyum. En büyük Kopenhag' ifadelerini kullandı.

Muhammed, Türkiye'de bulunan akrabalarını özlediğini söyledi.

Afrinli Mazlum ise davetinden dolayı Kopenhag Kulübü'ne teşekkür etti.

Sığınmacı gençlerle maça gelen Konyalı Deniz Dalan Pekerman da Kızılhaç'ta gönüllü çalıştığını ve çocukların haftalar öncesinden maçın heyecanını yaşamaya başladığını belirterek, Kopenhag Kulübü'nün sunduğu imkanın önemine vurgu yaptı. Gönüllülerden Kamile Köse ise 'Sığınmacıların gözlerine baktığınızda bunun bir maçtan fazlası olduğunu görebiliyorsunuz. İnanılmaz bir gün yaşıyorlar' diye konuştu.

Maçın sonunda Kopenhaglı futbolcular, sığınmacı çocukların oturduğu kale arkası tribününe gelerek onları selamladı. Futbolcular, imza dağıttıkları çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Kopenhag, karşılaşmayı 84. dakikada Andreas Cornelius'un attığı golle 1-0 kazandı. Hobro'da Türk asıllı Gökçen Kaya 90 dakika forma giydi.

Haber Ara