Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Köpeklere yapılan zulme karşı imza kampanyası

Bir grup hayvanseverce, Azerbaycan-Bakü'de sokak köpeklerine yapılan kötü muameleye karşı imza kampanyası başlatıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-11 19:08:59

Köpeklere yapılan zulme karşı imza kampanyası

Bir grup hayvansever tarafından, Azerbaycan-Bakü'de sokak köpeklerine yapılan kötü muameleye karşı imza kampanyası başlatıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Bakü Belediyesi, sokak hayvanlarını ortadan kaldırma operasyonu düzenliyor. Köpekler gerçek kurşunla vuruluyor, özel yapılmış ocaklarda canlı canlı yakılıyor. Hitler Faşizmine özenmiş belediye yetkilileri, medyada yayınlanan videolara karşın, insanlık ilkelerini ayaklar altına alan, acımasız, vahşi bu uygulamayı, sürdürüyor.

İnsanlar köpeklerden neden şikayetçi olur; insanlar ya hayvanlara şiddet uyguluyordur, hayvan da kendini ancak havlama ya da ısırmayla savunabilir yada hayvan açtır.Açlık, her canlıda kan şekerini düşürür, adrenalin ve stres hormonlarını salgılatır, bu yüzden canlılar istemsiz olarak saldırganlaşır.

Bakü Belediyesi, tam olarak gelişmiş ve bilimsel koşullarda, tüm köpekleri incitmeden, acı vermeden, insanca yakalayıp kısırlaştırır ve hayvanı kendi özgür isteğiyle seçtiği yaşadığı ortama bırakmadan önce, kuduz ve karma aşısı yaptırırsa, insanlar da kuduz hastalığından korunmuş olacaktır. Belediye yapmadığı bu görevi nedeniyle, insanların hastalanmasına neden olmaktadır, suçlu Bakü Belediyesidir.Köpekleri, kısırlaştırmak, aşılamak, beslemek ve insanca barınmasını sağlayacak köpek klübeleri sağlamak, bu belediyenin görevidir.

Bakü Belediyesinin bu görevini, halka açık bir biçimde, isteyen her hayvanseverin göreceği koşullarda yapmasını istiyoruz.'

İMZALAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara