Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Konya SMMM Odasında güncel teşvikler anlatıldı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, 'Güncel Teşvikler ve İstihdam' konulu bilgilendirme semineri yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 12:12:00

Konya SMMM Odasında güncel teşvikler anlatıldı
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Güncel Teşvikler ve İstihdam" konulu bilgilendirme semineri yapıldı.

Konya SMMM Odası hizmet binasında gerçekleştirilen seminere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz ve çok sayıda mali müşavir katıldı.

Rekabetin arttığı, nitelikli istihdamın önem kazandığı günümüzde, işverenlerin yararlanabilecekleri destek, teşvik ve uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapılacağını belirten Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, "Ülke olarak önemli bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, özellikle firmaların işlerini yaparken daha rahat hareket edebilmeleri amacıyla son zamanlarda çıkarılmış olan teşviklerin işverenler için oldukça önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Şunu önemle belirtmek isterim ki, tüm işçi ve işverenin bu konuda daha bilinçli olup teşvik ve desteklerden yararlanmaları gerekmektedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl ise konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız milli seferberlik programı başlattı. Bunun hemen akabinde sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu 6 Ocak'ta Konya'ya gelerek çalışma hayatında milli seferberlik programı başlattı. Bu program çerçevesinde ilk turda tüm illerimizi dolaştık. Teşvikleri ve milli istihdam seferberliği kapsamındaki uygulamalarımızı anlattık. İkinci turda da geri dönüşlerini almak için tekrar illeri dolaşıyoruz. Özellikle son zamanlarda uygulanan teşviklerde mali müşavirlerin kilit nokta olarak bu konuyu çok iyi anlamasını istiyoruz. Bakanlığımız yeni teşviklerini yerinde tespit edip işverene önerilerle katkı sağlayabilir ve bizim seferberliğimize katkı sağlayabilirsiniz. Konya bizim çok takdir ettiğimiz bir ilimiz inşallah Konya her olumlu olayda ilk üçe girecek" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından güncel teşvikler ve istihdam konularında İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü tarafından detaylı bilgilendirme yapıldı.

Haber Ara