Dolar

32,5392

Euro

34,7953

Altın

2.437,62

Bist

9.722,09

Konya'da Suriyelilere girişimcilik eğitimi

Konya'da ekonomiye katkı sağlaması amacıyla Suriyelilere yönelik, girişimcilik eğitimi verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-20 13:09:46

Konya'da Suriyelilere girişimcilik eğitimi
Konya'da ekonomiye katkı sağlaması amacıyla Suriyelilere yönelik, girişimcilik eğitimi verildi.

Habitat Derneği'nin, İMECE Programı çerçevesinde bir otelde gerçekleştirilen eğitim programına, Suriyeli ve Türk üniversite öğrencileri katıldı. Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği(UNCHR) ile yürütülen program Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kendi iş imkanlarını oluşturmalarını ve istihdama katkılarını sağlamaya yönelik gerçekleştirildi.

Eğitim program ile ilgili konuşan Habitat Derneği Genel Sekreteri Anıl Gökrenk, programın İMECE vakti programı çerçevesinde Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ortaklığında yürütüldüğünü belirtti.

Suriye'deki savaştan dolayı Türkiye'ye gelen mültecilerin ekonomik kalkınmaya katkılarını artırabilmek ve mültecilerin istihdama katılabilmelerini sağlamak amacıyla bu programın hayata geçirildiğini belirten Gökrenk, "Buradaki insanların kendi işlerini ve gerekli hukuksal düzenlemelerden gerekli bilgileri edinebilmeleri, gerekli fon kaynaklarına ulaşabilmeleri için, içerisinde düzenleme ve bilgilendirmelerin olduğu bir eğitim müfredatlarına sahip olan bir proje" dedi.

İMECE Vakti'nin 14 ilde gerçekleştirilen, inovasyon çalıştayları ve fikir üretme kampları gibi etkinliklerin olduğu bir proje olduğunu söyleyen Gökrenk, "Bu projede eğitim alan insanları hem hukuksal anlamda Türkiye'de iş kurma meziyetlerini geliştirmiş olacaklar, hem de ihtiyaç duydukları fon kaynaklarına nasıl ulaşabileceklerini öğrenmiş olacaklar. Aslında İMECE Vakti projesinin en önemli katkısı da yenilikçi iş modelleri, yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak. Burada insanların yaşadıkları sorunları kendi çözüm olanaklarını geliştirmelerine ve bu çözüm olanaklarına da ek olarak ticari işletmelerini kurabilmelerine, bu ticari işletmelerini yenilikçi iş çözümleri ve modellerle geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz bu imece vakti projemizle. Bu proje 2 yılın sonunda aslında devam eden bu sürecin içerisinde olan kendi yenilikçi iş fikirlerini geliştiren insanlara yönelik hibe ve kredi desteklerini de sağlayacak içerisinde bir mekanizması olan bir proje. 14 ilde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bu işleri sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara