Dolar

32,3275

Euro

35,0717

Altın

2.307,07

Bist

9.079,97

Konya'da gölette boğulan kardeşler Samsun'da toprağa verildi

Konya'da gölette boğulan kardeşler Samsun'da toprağa verildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 14:25:49

Konya'da gölette boğulan kardeşler Samsun'da toprağa verildi
Konya'nın Doğanhisar ilçesinde gölete giren teyzesinin oğlunu kurtarmak isterken boğulan kardeşler, memleketleri Samsun'un Ayvacık ilçesinde toprağa verildi.

Dün, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki yakınlarının düğününe katıldıktan sonra Eskişehir'e dönerken, Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi'ndeki gölete giren teyzelerinin oğlu Fatih Altan'ı (20) kurtarmak isterken boğulan Cemil (32) ve Sabri Özduman'ın (35) cenazeleri, Ayvacık ilçesi Kazancı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada ayakta durmakta zorlanan anne Hamide Özduman, oğullarının tabutuna sarılarak, "Ben bu acıya nasıl dayanırım" diyerek gözyaşı döktü. Bedensel engelli baba Ekrem Özduman'ı ise yakınları teselli etmeye çalıştı.

Ardından Merkez Kazancı Camisi'ne getirilen kardeşlerin cenazeleri, öğle vakti kılınan cenaze namazını müteakip mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Özduman kardeşlerin yakınları, Kaymakam Can Kazım Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaşamını yitiren kardeşlerden Sabri Özduman'ın 4 çocuğu olduğu, Eskişehir'de kardeşiyle inşaat işçiliği yaptığı öğrenildi. Cemil Özduman'ın ise 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

Seydişehir ilçesinde yakınlarının düğününe katılan Altan ve Özduman aileleri, ikamet ettikleri Eskişehir'e dönerken, Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi'ndeki göletin kıyısında mola vermiş, suya giren Fatih Altan ile teyzesinin oğulları Cemil ve Sabri Özduman kaybolmuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda, suda kaybolan Fatih Altan ile onu kurtarmaya çalışan teyzesinin oğulları Cemil ve Sabri Özduman'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Fatih Altan'ın cenazesinin de aynı ilçedeki Töngel Mahallesi'nde ikindi namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Haber Ara