Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

“Konutta asgari peşinatın düşürülmesi sektör ve vatandaş için olumlu bir adım'

GYODER Başkanı Yetgin, 'Sektör bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır. Gayrimenkul sektörünün, kamunun yeni yol haritasına paralel bir şekilde tekrar hareketleneceğine ve büyümeye, gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz” dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-19 12:11:27

“Konutta asgari peşinatın düşürülmesi sektör ve vatandaş için olumlu bir adım'

 Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle ilgili açıklama yaptı.

Koronavirüs salgınının önüne geçmek ve ekonomik riskleri en aza indirmek için alınan önlemlerin hayati önemde olduğunu belirten GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, şu değerlendirmede bulundu: “Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde, gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek düzenlemelerin de yer almasını hem sektörümüz hem konut alıcıları açısından çok önemli buluyoruz. ‘500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarın yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılması, asgari peşinatın yüzde 10'a düşürülmesi' şeklinde yapılacak düzenleme, peşinatını tamamlayamadığı için konut alımını ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçirecektir. Başkanımız ve ilgili tüm Bakanlıklarımızın destekleriyle gayrimenkul sektörü, bu süreçten de güçlenerek çıkacaktır. Gayrimenkul sektörünün, kamunun yeni yol haritasına paralel bir şekilde tekrar hareketleneceğine ve büyümeye, gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz.”

Haber Ara