Dolar

32,5409

Euro

34,8821

Altın

2.431,88

Bist

9.771,81

Konut ve araç kiralamada yeni dönem!

Günlük konut ve motorlu araç kiralayan firmaların, tahsilatlarını banka ve benzeri aracı kurumlar vasıtasıyla yapması 1 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-29 13:10:20

Konut ve araç kiralamada yeni dönem!

Maliye Bakanlığının ilgili sektörlere yönelik mevzuat düzenlemesiyle, önümüzdeki aydan itibaren araç kiralama faaliyeti yürüten firmalar, kiralama hizmet bedellerini tutarı ne olursa olsun banka ve benzeri aracı finansal kurumlar vasıtasıyla kredi kartı, banka kartı, havale, EFT gibi yollarla tahsil edecek. Söz konusu şirketler daha önce 7 bin liranın altındaki ödemeleri nakit olarak alabiliyorlardı.

Kamuoyunda "günübirlik kiralama" olarak bilinen kısa süreli konut kiralamalarında da kiraya verenlerin yapacakları tahsilatlar aynı şekilde banka ve benzeri aracı finansal kurumlar vasıtasıyla gerçekleştirilecek.

Bu yolla yapılan kiralamalarda tutar sınırlaması olmayacak. Söz konusu kurala uymayan kişi veya firmaya mükellefiyet durumuna göre 350 lira ile bin 400 liradan az olmamak kaydıyla işlem bedelinin yüzde 5'i kadar özel usulsüzlük cezası kesilecek. Bakanlığın söz konusu düzenlemeleri kayıt dışılığı azaltmayı amaçlıyor.

Haber Ara